Lumea literaturii române deplânge pierderea unei cunoscute poete. Aceasta a trecut recent la cele sfinte, mesajul trist fiind făcut public pe rețelele de socializare de către Galeria Romană.
Este doliu în lumea literaturii române după ce poeta și traducătoarea Anca Sârbulescu a trecut la cele sfinte. Trista veste a fost anunțată de către Galeria Romană prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.
De asemenea, Galeria Romană mai aduce la cunoștință că aceasta a fost ucenica poetului Ioan Alexandru.
„Anca Sârbulescu a fost soția pictorului Mihai Horea, mama pictorului Marin Mihai Horea și sora pictorului, membru al grupului Prolog, Mihai Sârbulescu.
Odihnească-se în pace și lumină!
Condoleanțe familiei!”, notează Galeria Romană pe rețeaua de socializare.
Imediat, cei care au cunoscut-o pe Anca Sârbulescu au reacționat la vestea tristă.
„,Dumnezeu sa o odihnească în pace.
Un suflețel blând și liniștit. A plecat prea repede dintre noi.
Ii voi simți lipsa. Verișoara noastră draga , Ancuța a trecut în lumea celor drepți.
O vom purta mereu în suflet!”
Anca Sârbulescu a debutat în 1982
Anca Sârbulescu s-a remarcat în peisajul literar românesc prin contribuțiile sale în poezie și traduceri, cu un interes aparte pentru temele religioase. A pășit în lumea editorială în 1982, odată cu publicarea volumului său de debut, Poezii, care se distinge nu doar prin conținutul liric, ci și prin prezența unui portret semnat de artistul Mihai Sârbulescu.
După debutul său în poezie, Anca Sârbulescu și-a îndreptat atenția către traducerea unor texte cu profunzime spirituală, concentrate pe tradiția ortodoxă.
Printre proiectele sale importante se numără traducerea volumului Amurg în mănăstire (2016), autobiografia Cuvioasei Starețe Taisia de la Leușino.
Apărută în colecția Povățuiri duhovnicești a Editurii Sophia, lucrarea deschide o fereastră către universul monahal din Rusia, invitând cititorii să descopere viața duhovnicească în profunzimea ei autentică.
Anca Sârbulescu își regăsește locul și în peisajul cultural românesc, fiind prezentă în volume colective și implicată în colaborări cu figuri marcante ale lumii artistice și literare. Prezența sa constantă în proiecte interdisciplinare subliniază versatilitatea și implicarea activă în promovarea valorilor culturale și spirituale.