Prima pagină » Cancan » Luis Lazarus, bun de plată după ce a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu. Ce daune morale trebuie să achite

Luis Lazarus, bun de plată după ce a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu. Ce daune morale trebuie să achite

07 mai 2021, 12:26,
în Cancan

Luis Lazarus trece prin momente dificile după ce a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu și trebuie să-i plătească daune morale. Astfel, Instanța supremă a decis în favoarea brunetei, în procesul de calomnie pe care i-l intentase omului de televiziune. Acum, Luis Lazarus este bun de plată și trebuie să-i achite 15.000 de euro, dar și cheltuielile de judecată.

A fost ani buni unul dintre cele mai controversate nume din televiziunea din România. Mai mult, nici acum nu a renunţat la stilul acid şi direct care l-a consacrat. Cu toate acestea, Luis Lazarus are de suferit de pe urma caracterului său. Astfel, recent a primit o lovitură urâtă din partea instanței, pierzând procesul de calomnie pe care i l-a intentat Oana Zăvoranu.

Luis Lazarus a pierdut procesul cu Oana Zăvoranu

Potrivit justnews.ro, săptămâna trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a a luat o hotărâre în procesul de calomnie în care se judecau Oana Zavoranu şi Luis Lazarus. Astfel, recursul înaintat de Lazarus împotriva deciziei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti a fost respină. Drept urmare, jurnalistul, care este prieten bun cu avocata Șoșoaca, este nevoit să-i plătească Oanei Zavoranu daune morale dar și cheltuielile de judecată, decizia fiind definitivă.

„Decizia nr. 964: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâtul Lazarus Luis Vicențiu împotriva deciziei nr. 161 A din 5 februarie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Obligă pe recurentul pârât Lazarus Luis Vicențiu la plata sumei de 1.438 lei către intimata reclamantă Zavoranu Ioana cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”, precizează sursa citată.

De la ce a pornit totul

De menţionat este faptul că Oana Zavoranu l-a chemat în judecată pe Luis Lazarus pentru afirmaţiile făcute în mai multe show-uri de televiziune difuzate în anii 2014-2015 de Kanal D, în care acesta ar fi calificat-o pe reclamanta drept „centuristă”, „hienă care trăieşte din moartea mamei ei”, „o semi-asasină”, „o femeie care nu e normală la cap, ori drogată”, „o femeie în faza de iresponsabilitate” etc.

În urma acestor atacuri, Oana Zavoranu solicitase judecătorilor obligarea pârâtului la plata sumei de 100.000 euro, constând în daune morale pentru pretinse atingeri aduse dreptului la demnitate şi viaţa privată. Prima mişcare făcută de Instanță a fost făcută în aprilie 2017, atunci când a admis în parte acţiunea formulată de reclamanta şi l-a obligat pe pârâtul Luis Lazarus să-i plătească reclamantei suma de 30.000 euro, cu titlu de daune morale.

De asemenea,  instanta a mai decis atunci să-l mai oblige pe pârâtul Luis Lazarus să se abţină ca pe viitor să facă afirmaţii publice nedovedite temeinic, cu privire la reputaţia sau viaţa privată a reclamantei şi de asemenea l-a obligat la plata sumei de 5.180 lei către reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Instanța supremă i-a dat dreptate Oanei Zăvoranu

Următoarea etapă a fost la Curtea de Apel Bucureşti, în februarie 2019, care a înjumătăţit cuantumul sumei constând în daune morale. Instanța l-a obligat pe pârâtul Lazarus să-i plătească reclamantei Zăvoranu suma de 15.000 euro, echivalentul în lei la data plății efective.

Doi ani mai târziu, la sfârșitul lunii aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat o decizie definitivă. Astfel că Luis Lazarus trebuie să-i plătească reclamantei 15.000 de euro, dar şi să se abţină ca pe viitor să facă afirmaţii publice nedovedite temeinic, cu privire la reputaţia sau viaţa privată a acesteia. Altfel spus, Luis Lazarus a pierdut definitiv procesul cu Oana Zăvoranu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *