Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban vrea să candideze la președinția României! Ce a declarat președintele PNL
Ludovic Orban vrea să candideze la președinția României! Ce a declarat președintele PNL

Ludovic Orban vrea să candideze la președinția României! Ce a declarat președintele PNL

24 mart. 2021, 08:33,
George Cristian, în Actualitate

Ludovic Orban, preşedintele PNL a declarat că odată cu candidatura pentru un nou mandat în fruntea formaţiunii politice ia în calcul şi o eventuală candidatura pentru președinția României. Fostul premier a explicat că momentan este prea devreme pentru a da un răspuns tranşant.

Ludovic Orban consideră că, odată cu președinția Partidului Naţional Liberal vine şi responsabilitatea unei candidaturi pentru cea mai mare funcţie din România.

Ludovic Orban a vorbit despre candidatura la președinția României

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale din 2024, Ludovic Orban a declarat că actuala candidatură la cea mai înaltă funcţie din PNL vine şi eventuala candidatura la alegeri. De asemenea, președintele PNL a explicat că momentan este prematur pentru a oferi un răspuns tranșant:

„E prematur, cum a spus colegul meu Florin Citu, să vă dau un răspuns. Sunt conştient de faptul că odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024. ” a spus Orban

Ludovic Orban ia în calcul toate alternativele

În altă oridine de idei, președintele PNL, Ludovic Orban a explicat că ia în calcul toate alternativele şi că gândeşte strategic. Acesta va face analize serioase şi va lua în cele din urmă o decizie.

Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politica e bine să ai o gândire strategică.

Am în vedere toate alternativele posibile. Voi face analize serioase, voi studia foarte bine situaţia şi voi acţiona prin decizii potrivite, pentru obiectivul de a câştiga alegerile prezidenţiale cu cel mai bun candidat.

Răspunsul este că ştiu că odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României.”, a explicat Ludovic Orban, la KanalD, în cadrul emisiunii moderate de Denise Rifai.

Ludovic Orban este președintele Camerei Deputaților

În aceste momente, Ludovic Orban este președintele Camerei Deputaţilor. Anterior funcţiei menţionate, Orban a fost premierul României dar a renunţat la funcţie după alegerile parlamentare din decembrie 2020 atunci când, în urma unei coaliţii formate din PNL-USR-PLUS-UDMR, premierul desemnat a fost Florin Cîțu.

De altfel, Ludovic Orban candidează pentru șefia Partidului Național Liberal iar contracanditatul lui este actualul premier al României, Florin Cîțu.

În spaţiul public au apărut informaţii precum între cei doi, Florin Cîțu și Ludovic Orban, există mai multe tensiuni cauzate de dorinţa primului de a candida la şefia PNL. Totuși, Florin Cîțu declara la acea dată că nu există nicio tensiune între el şi președintele PNL, Ludovic Orban:

„Nu există nicio tensiune, domnul Orban a făcut un lucru foarte bun în Parlamentul României, a stat acolo şi a trecut acest buget, fără niciun fel de amendamente (…), a făcut un lucru foarte bun. A fost o promisiune a coaliţiei şi domnul preşedinte – este preşedintele Partidului Naţional Liberal, cel mai mare partid din această coaliţie – a avut grijă că lucrurile merg”, a afirmat şeful Executivului la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *