Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban vine cu explicații privind măsurile din ziua votului: „Recomandăm chemarea urnei mobile“ – VIDEO

Ludovic Orban vine cu explicații privind măsurile din ziua votului: „Recomandăm chemarea urnei mobile“ – VIDEO

15 sept. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Premierul Ludovic Orban vine cu explicații privind măsurile din ziua votului. Ludovic orban a declarat că în ziua alegerilor locale, oamenii care resimt anumite simptome să ceară deplasarea urnei mobile. Orban a precizat că urna mobilă va asigura dreptul la vot al celor aflați în izolare sau carantină.

„Recomandarea noastră pentru toți cei care au simptome și n-au fost diagnosticați, să ceară urna mobilă. Vom asigura dreptul la vot pentru persoanele cu probleme de sănătate, pentru cei aflați în carantină, pentru cei aflați în izolare. Este recomandat să ceară deplasarea urnei mobile“, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban vine cu explicații privind măsurile din ziua votului: „Cei care vor veni fără mască la vot, vor primi mască“

Prim ministrul a precizat că persoanele care vor veni la vot fără mască de protecție vor primi deoarece au fost prevăzut un stoc de măști la secțiile de votare.

„Important este să respectăm regulile: dezinfectarea mâinilor la intrarea și la ieșirea din secțiilor de votare, purtarea măștii. Cei care vor veni fără mască la vot, vor primi mască. Am prevăzut un stoc de măști pentru fiecare secție de votare, în funcție de numărul de cetățeni înscriși pe listele electorale.”, a menționat Ludovic Orban.

Șeful Departamentului de Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că dacă o persoană refuză să poarte masca de protecție nu va fi lăsată să intre în secția de votare. Asta nu înseamnă că acea persoană este împiedicată să voteze, ci că regulile de igienă și protecție adoptate trebuie respectate.

Conform Legii 135/2020, la secțiile de vot, ar trebui să fie rezerve de măști pentru cei care vin la secția de vot fără masca.

„Regulile stabilite includ purtarea măștii în secția de vot pentru toți care se află în interiorul secției, inclusiv votanții. Nimeni nu va fi împiedicat să voteze, însă purtarea măștii în interiorul secției de vot este una din măsurile minime necesare pentru a proteja comisia care va stă în interiorul secției ore în șir precum și alegătorii care vor fi în interiorul secției așteptând să ajungă la urne“, precizează Raed Arafat.

Vrea majoritate PNL pentru a nu fi necesar să facă alianță

Premierul a anunțat că a stabilit calendarul pentru alegerile parlamentare, susținând că PNL este cel mai puternic partid din România și a exclus orice alianță.

„Am stabilit calendarul alegerilor parlamentare. În ceea ce privește alianțele, alianțele se depun până mâine. PNL este cel mai puternic partid din România. este un partid care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor și, normal, că PNL participă la alegerile parlamentare pe propriile picioare. Singura certitudine este că nu vom face nicio înțelegere guvernamentală cu PSD. Potențiali parteneri sunt din PPE și USRPLUS. Aș prefera o majoritate PNL”, a spus Orban.

Când se așteaptă Ludovic Orban să se vadă rata de infecatre în rândul elevilor

Referitor la începerea anului școlar, prim ministrul a spus că se așteaptă să vadă rezultatele posibilelor cazuri de covid-19 printre elevi peste două săptămâni.

„Fiecare școală a avut propria organizare. Fiecare director, diriginte și învățător a stabilit niște reguli. Ele nu au fost standard peste tot. Noi am impus niște reguli, iar ele au fost respectate. Noi am luat toate măsurile și pentru a sprijini autoritățile locale.

Sunt două tipuri de tablete: cele cumpărate de unitățile școlare și tabletele de ONAC în sistem centralizate, pentru care au fost cumpărate 82.000 de tablete. Unde nu au ajuns școlile sunt în proprietatea autorității locale.

Trei săptămâni  a fost o nebunie prezentarea începutului școlii. Vedem rezultatele peste două săptămâni. La școală copilul poartă mască și ei sunt mai în siguranță decât când nu sunt sub supravegherea părinților”, a declarat Ludovic Orban.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024