Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, următorul candidat pentru prezidenţiale, în 2024: „Alegerile nu trebuie să fie câştigate de PSD”
Ludovic Orban, următorul candidat pentru prezidenţiale, în 2024: „Alegerile nu trebuie să fie câştigate de PSD”

Ludovic Orban, următorul candidat pentru prezidenţiale, în 2024: „Alegerile nu trebuie să fie câştigate de PSD”

14 dec. 2021, 14:36,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Fostul președinte al Partidul Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunțat astăzi, 14 decembrie 2021, înființarea noului său partid politic, care a fost numit „Forța Dreptei”.

„Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism și creștin-democrație, a explicat Orban.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor afirma faptul că partidul are ambiții mari la alegeri și a dat deja și cifre, spunând că în anul 2022 vrea organizații în toate județele și minimum 25.000 de membri.

Ludovic Orban a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale

Mai mult decât atât, Ludovic Orban a anunţat că intră și în cursa pentru alegerile prezidențiale pentru a nu fi câştigate de Partidul Social Democrat.

„Normal ca în momentul în care am luat decizia să construiesc o forţă politică, iau în vedere cu maximă seriozitate şi acest lucru. O să găsim cea mai bună soluţie că alegerile să nu fie câştigate de PSD, aşa cum îşi doreşte Iohannis şi o parte din PNL. Alegerile trebuie să fie câştigate de un om onest, cinstit, cu anvergură şi să reprezintă cu adevărat România şi să nu trădeze aşteptările electoratului aşa cum a făcut Iohannis ani la rând”, a transmis Ludovic Orban.

După cele două anunțuri de ultimă oră, Orban a atacat și conducera Partidului Național Liberal.

„Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul și care și-au pus speranțele în PNL. Ei au săvârșit o gravă trădare față de acești oameni care au crezut în PNL, preferând să stea la guvernare în bagajele PSD, preferând să aruncă îi aducă la guvernare din motive pe care nici astăzi nu reușesc să le înțeleg”, a spus Orban.

Forța Dreptei, noul partid creat de Ludovic Orban

Fostul președinte al Partidului Național Liberal și Camerei Deputaților a transmis astăzi, 14 decembrie 2021, că Forța Dreptei este noul partid care-i va reprezenta pe românii corecți și cinstiți.

„Voi înfiinţa un partid cu idei, principii soluţii de dreapta pentru a-i putea reprezenta pe cei din România cinstită, corectă, România care respectă legea şi România care poate asigura creșterea economică. Numele partidului pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. Doctrina partidului nostru este o sinteză a tuturor valorilor din marilor gândiri de centru dreapta, liberalism și creștin- democrație. Avem la bază principii personale pe care eu și colegii mei le susținem de zeci de ani. Nu noi am părăsit PNL ci conducerea PNL au părăsit oamenii și pe cei are și-au pus speranțele în politicieni. AU săvârșit o gravă trădare preferând să aducă la guvernare, din niște motive pe care nu le înțeleg, adversarul politic al tuturor partidelor care cred în democrație, a statului de drept și care cred în dezvoltarea statului. Guvernarea este o struță-cămilă, iar decizia aparține PSD. Deciziile PSD fac rău României”, a transmis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *