Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, solicitare adresată ministrului Sănătății: ”Creșteți capacitatea de testare și numărul de paturi de la ATI”

Ludovic Orban, solicitare adresată ministrului Sănătății: ”Creșteți capacitatea de testare și numărul de paturi de la ATI”

08 oct. 2020, 18:45,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Cazurile de infectare cu noul coronavirus din România cresc pe zi ce trece tot mai mult, fiind depășite 3.000 de cazuri zilnice. De asemenea, situația în spitale nu este nici ea prea bună. Astfel că, Ludovic Orban îi solicită lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, că crească numărul de paturi în spital, mai ales la ATI, și să mărească capacitatea de testare.

”Solicit o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor. Domnule ministru Tătaru, creșteți capacitatea de testare, numărul de paturi de la ATI și numărul de paturi cazuri intermediare, pentru cei care vor să se trateze în spital și nu vor să se carantineze la domiciliu.

DSP trebuie monitorizate mai atent. DSP să urmărească, să monitorizeze pacienții, să monitorizeze și medicii de familie, pentru că nu pot doar medicii din spitalele de COVID și suport COVID. Insistați pe anchetele epidemiologice, cum am fost și eu. Chestiunea asta trebuie urmărită cu mare atenție.

În comunicarea publică trebuie să fim foarte clar. Cu cât controlăm mai bine virusul, cu atât viața este mai normală.”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban iese din izolare. Al doilea test COVID-19 a ieşit negativ

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut în această dimineață al doilea test pentru COVID-19, la 10 zile după ce a intrat în contact cu un realizator tv diagnosticat pozitiv.

Rezultatul testului premierului este negativ. Ca atare, prim-ministrul va fi de astăzi prezent la Palatul Victoria pentru activitățile curente, anunţă biroul de presă al PNL.

Premierul Ludovic Orban a fost suspect de COVID-19 luni, , 5 octombrie 2020. Ludovic Orban și-a anulat toate planurile oficiale după ce ar fi intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu virusul din Wuhan. Conform informaţiilor existente până la momentul transmiterii ştirii, premierul Ludovic Orban şi-a anulat toate întâlnirile oficiale pe care le avea.

Potrivit surselor media, premierul Ludovic Orban este contact direct cu o persoană confirmată cu virusul COVID. Situaţia a fost generată de faptul că Ludovic Orban i-a acordat un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire, de la B1 TV, iar acesta a fost ulterior testat pozitiv cu coronavirus.

Ludovic Orban a mai fost izolat timp de 14 zile

La începutul pandemiei, Ludovic Orban s-a autoizolat. Acesta, împreună cu Guvernul PNL erau contacti direcţi cu o persoană care fusese confirmată cu COVID. În martie, Guvernul PNL a trecut prin momente dificile după ce au fost nevoiţi să stea în izolare mai multe zile.

„Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii din grupul senatorial PNL au obligația să se autoizoleze. Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor prezenți și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. După prelevare, toți se vor izola la domiciliu. Ca premier în exercițiu, mă voi izola la Vila Lac 1 de unde ne vom exercita toate atribuțiile.” declara la acea vreme Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *