Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, reacţie dură la remanierea lui Alexandru Nazare, fostul ministru de Finanțe: România a pierdut un ministru care și-a făcut treaba
Ludovic Orban, reacţie dură la remanierea lui Alexandru Nazare, fostul ministru de Finanțe: România a pierdut un ministru care și-a făcut treaba

Ludovic Orban, reacţie dură la remanierea lui Alexandru Nazare, fostul ministru de Finanțe: România a pierdut un ministru care și-a făcut treaba

20 iul. 2021, 14:06,
George Cristian în Actualitate

Războiul din PNL se duce în continuare pe toate fronturile. Între cele două tabere din formaţiunea politică pare să nu mai fie cale de împăcare sau domolire a declaraţiilor. După ce tabăra pro- Cîțu a făcut la Cluj o scenă prin care Ludovic Orban a fost lăsat singur pe scaune, și după ce Orban a anunțat o regie în acest sens, același Ludovic Orban consideră că România a pierdut, prin remanierea lui Alexandru Nazare, un ministru bun, un ministru care și-a făcut treaba.

Invitat marţi la Ploiești, Ludovic Orban a declarat faptul că nu numai filiala din Prahova a pierdut poziția de ministru al Finanțelor ci chiar partidul prin ansamblul său.

Ludovic Orban, atac voalat la adresa premierul Florin Cîțu după remanierea lui Alexandru Nazare

Prezent în Ploiești, Ludovic Orban a menţionat faptul că prin remanierea lui Alexandru Nazare, România și PNL au pierdut un ministru care și-a făcut treaba

„Nu filiala Partidului Naţional Liberal a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor, PNL, în ansamblul său şi chiar şi România a pierdut un ministru al Finanţelor care şi-a făcut datoria şi care a girat funcţia de ministru al Finanţelor cu competenţă, cu profesionalism şi cu rezultate evidente şi vreau să ştiţi că decizia de revocare a domnului ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a PNL”, a spus Orban în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PNL Prahova.

PNL-ul decide politica Guvernului, nu invers

În altă ordine de idei, Florin Cîțu a menţionat faptul că forurile statutare din PNL decid care este politica Guvernului și nu invers:

„Şi aici v-o spun limpede: nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decid politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”, a punctat liderul PNL.

Scandalul vine la câteva săptămâni după ce ministrul Alexandru Nazare a fost remaniat de premierul Florin Cîțu. La acea dată, președintele Ludovic Orban a menţionat faptul că nu a fost anunţat în prealabil de această dorință de remaniere. În replică, Florin Cîțu a declarat faptul că a anunțat Coaliția formată din PNL-USR-PLUS-UDMR de această decizie.

Alexandru Nazare a reacționat la demiterea acestuia

În altă ordine de idei, acuzaţiile au continuat şi după remanierea lui Alexandru Năzare. Fostul ministru al Finanţelor a menţionat faptul că nu au existat motive reale pentru decizie şi că premierul Florin Cîțu ar trebuie să se investigheze pe el însuși în legătură cu investiţiile românești în banca mondială a ruşilor. Alexandru Nazare consideră că de la Ministerul de Finanțe au pornit toate procedurile de verificare a investiţiei şi au fost trimise, către MAE și partenerilor strategiti ai României:

„Premierul a anunţat că deschide o investigaţie să vadă cu cine m-aş fi sfătuit când am transmis draft-ul (ciornă) memorandumului BII la Guvern. În primul rând, nu l-am transmis la Guvern, ci mai întâi la Ministerul Afacerilor Externe pentru analiză. Susţin investigaţia şi îi ofer câteva elemente, evident cât pot să spun, fără să aduc atingere imaginii României şi partenerilor strategici. Am transmis mai întâi informal schiţa de memorandum la Ministerul Afacerilor Externe. Nu am trimis spre avizare la MAE înainte să primesc un acord informal. Cu cine m-am consultat? Evident, cu reprezentanţi MAE şi cu partenerii strategici ai României”, a reacționat fostul ministru de Finanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *