Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, preşedintele PNL, a avut permisul suspendat timp de trei luni: „Am fost supus frecvent la testul de alcoolemie”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a avut permisul suspendat timp de trei luni: „Am fost supus frecvent la testul de alcoolemie”

18 aug. 2021, 12:00,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Președintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat miercuri, 18 august 2021, în contextul scandalului iscat din jurul premierului României, Florin Vasile Cîțu, faptul că n-a condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, liberalul a precizat că a luat amenzi de circulație și că a avut permisul suspendat timp de trei luni pentru viteză excesivă.

„N-am condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice. Am fost supus frecvent la testul de alcoolemie și nu am consumat alcool la toate teste pe care le-am efectuat. Amendă de circulație am luat în campania pentru prezidențiale din 2004. M-am deplasat la Slobozia unde erau pregătite microbuze și autocare pentru votul multiplu și mergeam cu viteză un pic cam mare și m-a luat radarul și am avut trei luni suspendat permisul. Am avut incidente de-a lungul timpului. M-am răsturnat cu mașina la Iași, dar la fiecare din incidentele pe care le-am avut nu am consumat alcool și de multe ori au fost defecțiuni de natură tehnică”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, implicat într-un accident rutier la Iaşi

Preşedintele PNL a fost implicat pe data de 24 ianuarie 2015 într-un accident rutier la Iaşi. Oficialul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers în localitatea Sârca.

Orban nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a răsturnat cu autoturismul sau marca Dacia Logan. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, la cea mai apropiată secţie de poliţie, unde rezultatul a fost negativ.

Premierul Florin Cîțu a condus băut la volan în SUA

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a recunoscut miercuri, 11 august 2021, faptul că a condus sub influența băuturilor alcoolice în Statele Unite ale Americii. „Am făcut o greșeală acum 20 de ani”, a spus prim-ministrul, care a dat vina pe competiția din Partidul Naţional Liberal, având în vedere că informația a apărut abia acum în presă.

„Da, acum 20 de ani a fost vorba de conducerea sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum când este o competiție internă în PNL”, a spus Florin Cîțu.

Din păcate pentru Florin Cîțu, această faptă este penală, nu doar o contravenție așa cum a menționat în declarația anterioară

Premierul României, Florin Cîțu, a stat în închisoare în SUA, după ce a condus sub influența alcoolului

Actualul premier al României, Florin Cîțu, ar fi fost încarcerat timp de 2 zile în Statele Unite ale Americii pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor. Legislația americană nu face diferență între ele. Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, Florin Vasile Cîțu ar fi fost reținut 2 zile în anul 2000 și a primit și o amendă de 1.000 de dolari americani, susține legalizam.ro

Decizia este a unui judecător american și Cîțu și-a recunoscut fapta mai relatează sursa citată:

”Motivul pentru care aceasta știre despre prim-ministrul României iese la iveala dupa 20 de ani, este că Florin Cîțu candidează pentru postul de președinte al PNL. Datorită acestui fapt, sursele noastre politice, care susțin contracandidatul domnului Cîțu, au început să îi sape groapa și ne-au furnizat această informație pe care noi o considerăm de interes public.

Articolul în baza căruia a fost condamnat:

321J.2 Operating while under the influence of alcohol or a drug or while having an alcohol concentration of .08 or more (OWI).

Site-ul unde puteți vedea detaliile despre dosarul “FLORIN CITU” www.iowacourts.state.ia.us

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *