Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, premierul României: „Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă din casele noastre”
Ludovic Orban, premierul României: „Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă din casele noastre”

Ludovic Orban, premierul României: „Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă din casele noastre”

30 nov. 2020, 12:05,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul României, Ludovic Orban, le urează un călduros „La mulţi ani” celor care îşi sărbătoresc onomastica astăzi, 30 noiembrie. Prim-ministrul a ținut să adauge faptul că, în contextul actual al restricţiilor impuse de pandemia cu Covid-19, Sfântul Andrei poate fi omagiat cu aceeaşi credinţă din domiciile persoanelor.

„La mulţi ani, tuturor celor care poartă numele Andrei, Andreea! Sfântul Andrei are o rezonanţă deosebită pentru noi, fiind protectorul românilor, cel care a adus creştinismul pe aceste meleaguri. În acest an, chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, în familia noastră”, scrie premierul pe Facebook.

Orban se va vaccina public anti Covid-19!?

Prim-ministrul Ludovic Orban a detaliat într-un interviu dacă aceasta va accepta să se vaccineze în public. Ludovic Orban, premierul României, a fost interpelat dacă ia în calcul acest aspect, astfel încât să transmită un semnal de încredere și siguranță pentru cei care sunt sceptici.

Șeful PNL a răspuns că va face acest lucru ”dacă este nevoie de un exemplu”.

”Cu siguranţă, dar mă voi vaccina în ordinea de priorităţi care este stabilită în strategia de vaccinare. Dacă este nevoie de un exemplu, sigur că pot să dau acest exemplu”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre situația numirilor de la Apele Române

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri, 29 noiembrie 2020, că evaluarea numirilor de la Apele Române va fi finalizată după alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, menționând că toate funcţiile publice ar trebui să fie ocupate doar prin concurs.

„Voi face o evaluare pe ceea ce s-a întâmplat la Apele Române. Mesajul pe care îl transmit este foarte clar: competenţa, corectitudinea, hărnicia sunt fundamentale în ocuparea funcţiilor publice. Eu îmi doresc ca toate funcţiile publice, indiferent dacă sunt funcţii publice de execuţie sau funcţii publice de conducere, să fie ocupate doar prin concurs, să modificăm regulile de concurs în care funcţionează astăzi, în care pot fi trucate concursuri. Trebuie să fie transparente, cu o publicitate anterioară, astfel încât să permită oricărui om care vrea să participe la concurs şi care îndeplineşte condiţiile. Criteriile de evaluare trebuie să fie bine cunoscute şi comisiile de evaluare să nu fie formate numai din decidenţi politici şi să participe reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale sau pe diferite domenii de specialitate să participe reprezentanţi din partea universităţilor din diferitele specialităţi”, declară Orban.

Ludovic Orban, despre reducerea numărului de angajați din sectorul public

Duminică seara, 29 noiembrie, Ludovic Orban, primul ministrul al statului român a declarat că există probabilitatea să fie redus numărul angajaților din sectorul public, fiindcă unii dintre ei „se fac că muncesc”.

„Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Înseamnă…oricum trebuie să facem simplificare, optimizare, digitalizare. Oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi în mod evident e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public. Dar să stea liniştit orice angajat care îşi face treabă într-o instituţie publică, nu este în pericol. Sunt în pericol cei care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *