Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban pasează eventualul eșec al noului ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, în cârca premierului Florin Cîțu: Nu am putut să am o discuție mai profundă de evaluare
Ludovic Orban pasează eventualul eșec al noului ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, în cârca premierului Florin Cîțu: Nu am putut să am o discuție mai profundă de evaluare

Ludovic Orban pasează eventualul eșec al noului ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, în cârca premierului Florin Cîțu: Nu am putut să am o discuție mai profundă de evaluare

18 aug. 2021, 12:04,
George Cristian, în Actualitate

Ludovic Orban, președintele PNL a avut o primă reacţie odată cu nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru poziția de ministru de Finanțe. Președintele PNL consideră că răspunderea pentru un eventual eșec al celui din urmă se află la Florin Cîțu. De altfel, Orban a menţionat faptul că nu a putut avea o discuţie mai profundă pentru evaluare.

Declarațiile vin în contextul în care Dan Vîlceanu a fost nominalizat cu o largă majoritate de voturi pentru poziţia de ministru al Finanțelor, în contextul în care Ludovic Orban nu a fost de acord cu organizarea BPN al PNL.

Ludovic Orban consideră că un eventual eșec al lui Dan Vîlceanu trebuie să îi fie imputat lui Florin Cîțu

La câteva minute după ce şedinţa BPN a PNL s-a terminat, președintele Ludovic Orban a oferit o scurtă declaraţie. Acesta i-a păsat întreaga răspundere pentru numirea lui Dan Vîlceanu lui Florin Cîțu. Președintele PNL l-a acuzat pe premier că nu a avut timp pentru a avea o discuţie profundă despre evaluarea candidatului:

„Nu am putut să am o discuție mai profundă de evaluare împreună cu premierul Cîțu. Ca atare, din cauza faptului că nu am putut să pargurg toată procedura de analiza serioasă și de verificare în amănunt, am spus că există posibile riscuri legate de această candidatură.”, a declarat Ludovic Orban, referitor la votul de validare pentru funcția de ministru al Finanțelor a lui Dan Vîlceanu.

Faptul că Dan Vîlceanu vine din PSD este o adevărată problemă

„Am condamnat traseismul politic de-a lungul activității noastre ca partid. Eu sunt membru al PNL din totdeauna”, a mai spus Orban. Orban consideră că „răspunderea integrală pentru această nominalizare îi aparține premierului Cîțu și colegilor care îl sprijină”.

Florin Cîțu, replică în forţa pentru Ludovic Orban! Dan Vîlceanu a fost votat cu o majoritate a BPN

Florin Cîțu a ţinut să transmită un mesaj în forţa pentru președintele PNL. Acesta susţine faptul că Dan Vîlceanu a fost votat în aproape unanimitate de către colegii lui. Desigur, a existat un singur vot împotriva care ar fi aparţinut lui Ludovic Orban. Pe această cale, premierul a subliniat faptul că președintele PNL ar fi pierdut controlul formațiunii politice:

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinți de filiale care au fost astăzi aici. A fost un singur vot împotrivă. Un alt vot a fost dat pentru derogare de la stătut pentru candidatura mea la președinția partidului. A fost vot unanim pentru această derogare”,a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *