Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, liderul PNL: „Negocierile vor demara sâmbătă dimineața”. Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni
Ludovic Orban, liderul PNL: „Negocierile vor demara sâmbătă dimineața”. Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni

Ludovic Orban, liderul PNL: „Negocierile vor demara sâmbătă dimineața”. Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni

10 dec. 2020, 13:21,
în Actualitate

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că negocierile pentru formarea noului guvern vor demara începând de sâmbătă.

„Va exista un acord care să arate existența unei majorități. Negocierile vor demara sâmbără dimineața. O să existe o negociere la nivel de reprezentare la nivel parlamentar.Nu a existat disucții de repartizare a ministerelor. Și în discuția cu președintele ne dorim să finalizăm repede aceste negocieri. Vor fi 15, 16,17, 18 ministere”, a spus Ludovic Orban.

Din echipa care va merge la Cotroceni fac parte: Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău.

Echipa de negociere a programului de guvernare, pentru armonizare cu USR-PLUS și UDMR: Ionel Dancă, Cristian Bușoi, Laurențiu Leoreanu.

Consiliul Politic Naţional al PSD ar fi decis, joi, prin vot, ca propunerea formațiunii pentru funcția de premier să fie Alexandru Rafila.

Programul consultărilor de la Palatul Cotroceni: Klaus Iohannis, întâlniri cu partidele

În temeiul prevederilor art. 80 alin. (2) și ale art. 103 din Constituția României, Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

Consultările vor avea loc luni, 14 decembrie, după următorul program:

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;

Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Kelemen Hunor despre consultările pentru noul cabinet: Nu există discuţii legate de poziţii, de funcţii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că nu există discuţii legate de ocuparea unor poziţii sau funcţii în viitorul executiv, întâlnirea de la Palatul Cotroceni fiind una informală, la invitaţia şefului statului, legată de posibilitatea constituirii unei majorităţi parlamentare.

„Informaţiile apărute sunt speculaţii, nu au nicio bază reală legat de poziţii, de funcţii, fiindcă nici măcar n-au început discuţiile. Astăzi am avut o întâlnire informală, la invitaţia preşedintelui, unde au fost prezenţi Ludovic Orban, Dan Barna şi Dragoş Tudorache, preşedintele executiv USR PLUS. Preşedintele a stat doar câteva minute, a vrut să ştie dacă aceste trei formaţiuni sunt determinate să încerce formarea unei majorităţi parlamentare şi bineînţeles să guverneze împreună, după care a plecat la Bruxelles. Noi am continuat discuţiile, am făcut agenda şi am luat decizia că sâmbătă vom incepe discuţiile despre formarea unei majorităţi, despre programul de guvernare. Nu am discutat nici funcţiile, nici Executivul, nici Legislativul, fiindcă e prematur să avem astfel de discuţii”, a precizat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, a doua discuţie va fi pe programul de guvernare.

„Am avut o şedinţă ieri a conducerii UDMR şi am fost mandatat să port discuţii cu colegii din aceste partide. Şi în funcţie de rezultatul discuţiilor, sigur, la un moment dat, mai încolo, vom lua o decizie. Astăzi au fost consultări informale”, a menţionat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *