Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban le dă speranțe bugetarilor în legătură cu sporurile: „Trebuie o consultare publică serioasă“ – VIDEO

Ludovic Orban le dă speranțe bugetarilor în legătură cu sporurile: „Trebuie o consultare publică serioasă“ – VIDEO

16 feb. 2021, 12:47,
în Actualitate

Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților, a declarat marți,16 februarie, că nu se știe cum și dacă vor fi eliminate sporurile pentru bugetari. Ludovic a susținut că pentru a putea fi eliminate acestea este necesară o consultare publică serioasă și că este necesară și eliminarea unor legi.

„Trebuie o analiză foarte serioase ale acestor sporuri, ele nu își au justificare. Sporuri cum sunt cel de antenă nu se pot acorda. Problema e că pe lângă eliminarea lor trebuie să fie eliminate și anume legi. Trebuie o consultare publică serioasă. Din punctul meu de vedere, plafonarea acestor sporuri trebuie să se facă la minim 20% din cheltuielile cu personalul. Cu orice proiect vine guvernul, noi facem acum bugetul. Nu încercați să faceți un ping-pong între mine și guvern. În ce privește sporurile, dacă se poate în legea bugetului se va face. Trebuie făcută o analiză serioasă”.

Ludovic Orban: „Programul de guvernare este baza acțiunii guvernamentale“

Liderul liberal a vorbit și despre intenția premierului Florin Cîțu de a face reforme cu orice risc, spunând că există un program de guvernare pe care prim ministrul trebuie să-l îndeplinească, astfel neexistând niciun risc.

„În primul rând, legat de reformă, avem un program de guvernare, nu există niciun risc. Programul de guvernare este și trebuie îndeplinit, el este baza acțiunii guvernamentale și trebuie dus la bun sfârșit. Noi susținem acest Guvern din Parlament, susținem legile inițiate de acest Guvern și îl apărăm în fața atacurilor opoziției, așa cum este cazul cu această moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății”, a menționat președintele PNL, Ludovic Orban.

Pensiile parlamentarilor, puse pe seama PSD, UNPR și ALDE

Președintele PNL a transmis din nou că parlamentarii PSD, UNPR și ALDE au inițiat legea privind pensiile speciale pentru parlamentari. El cere cu insistență tăierea acestor facilități pentru oficiali.

„Practic e o reînaintare a proiectelor de lege mai vechi. Nici nu contează a cui proiect de lege e aprobat (n.r.: și USR-PLUS a depus un proiect similar). Important e ca Parlamentul să decidă tăierea pensiilor. Conținutul celor 2 proiecte este similar. Readuc aminte că pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse de PSD, UNPR și ALDE. PNL se împotrivea atunci la un asemenea gest”, a adăugat Ludovic Orban la Parlamentul României.

„Există consultări la care suntem invitați de președintele României“

Liderul liberal nu a vrut să spună presei dacă președintele Klaus Iohannis este mulțumit de bugetul pe 2021 și dacă a primit recomandări, confirmând doar că s-a discutat despre acest subiect.

„Întrebați-l pe domnul președinte Iohannis! Există astfel de consultări la care suntem invitați de președintele României. Evident discutăm punctele importante care sunt pe agendă și proiecte de perspectivă. Normal că am discutat și despre buget, normal că am discutat și…Fiind vorba de o discuție care a avut loc într-un format…nu pot să vă povestesc discuția de acolo. Îmi puneți întrebări la care știți că nu pot să vă răspund”, a mai spus președintele PNL, Ludovic Orban, la Parlament.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire luni, 15 febraurie, cu liderii Coaliției de Dreapta, la Vila Lac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`