Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban lansează bomba! Serviciile de informaţii nu au oferit detalii despre problemele lui Florin Cîțu în SUA deși eu le-am cerut acest lucru
Ludovic Orban lansează bomba! Serviciile de informaţii nu au oferit detalii despre problemele lui Florin Cîțu în SUA deși eu le-am cerut acest lucru

Ludovic Orban lansează bomba! Serviciile de informaţii nu au oferit detalii despre problemele lui Florin Cîțu în SUA deși eu le-am cerut acest lucru

23 dec. 2021, 11:58,
în Actualitate

Ludovic Orban, președintele Forței Drepte și fostul lider al PNL oferă câteva informaţii despre cum serviciile romaneşti nu au oferit niciun aspect al problemelor legale pe care Florin Cîțu le-ar fi avut în SUA. Așadar, fostul președinte al PNL a declarat că era obligativitatea serviciilor de informații să ofere aceste detalii.

 

Ludovic Orban mai susţine faptul că era obligat din punct de vedere legal de a cere astfel de informații.

Serviciile de informații nu l-au informat Ludovic Orban despre problemele legale ale lui Cîțu în SUA

Așadar, prezent într-o emisiune TV, Ludovic Orban a declarat faptul că era obligat, atunci când Florin Cîțu a fost propus drept premier al României, să ceară informaţii despre trecutul acestuia. Totuşi, serviciile de informaţii din România nu au reuşit să ofere informaţiile care au ieşit mai târziu la iveală în presă.

„Eu am cerut în mod legal astfel de informări de la servicii. Era obligaţia mea dar şi a lor să facă informări. Eu nu am cunoscut niciodată din nicio informare primită despre ce i s-a întâmplat lui Cîţu în SUA.

Informaţiile nu vorbeau despre aşa ceva. Nu s-a regăsit nicărieri niciun astfel de detaliu despre ce s-a vorbit ulterior.

Eu asta am reproşat public. Se întâmplă ca la vârste fragede să se întâmple lucruri. Dar tu nu poţi să ascunzi faţă de partenerii tăi astfel de informații.

Apoi, în loc să povestească el cu puţină căinţă a negat. A spus că nu e infracţiune. Apoi dat non răspunsuri.

El a avut o reacţie aproape de negare.”

În fine, este destul de improbabil ca serviciile de informații din România să nu fi știut de problemele legale ale lui Florin Cîțu, în contextul în care informațiile nu erau ținute la secret și au fost dezvăluite de presa din România.

De altfel, Ludovic Orban a demisionat din PNL după ce l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a intervenit în procesul electoral din interiorul formațiunii politice. Așadar, există probabilitatea ca serviciile de informații să fi ascultat de o altă ” părere” atunci când li s-a cerut să afle informații despre trecutul lui Florin Cîțu. Între timp, Ludovic Orban și-a format un noi partid pe care l-a numit Forța Dreptei. Actele de înființare a formațiunii politice au fost depuse în urmă cu câteva zile la Tribunalul Sectorului 1.

Premierul României a fost prins băut la volan, în SUA

Florin Cîţu a fost arestat (luat în custodie) de către autorităţile americane pe 3 decembrie 2000, după ce la ora 2.08 noaptea, a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, oraşul Ames, din Comitatul Story, conducând un Ford Probe roşu, cu un Blood Alcohol Content de de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

„Pe măsură ce maşina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Maşina Probe nu a menţinut o viteză constantă (fluctua între 32 şi 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice şi a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectaţi şi umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”, se arată în documente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`