Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban își face partid politic! Iată toate detaliile – SURSE
Ludovic Orban își face partid politic! Iată toate detaliile - SURSE

Ludovic Orban își face partid politic! Iată toate detaliile – SURSE

12 oct. 2021, 13:41,
Roxana Butuc în Actualitate

Surse politice spun că Ludovic Orban se gândește să părăsească Partidul Național Liberal și să își facă un nou partid politic. Acesta se va numi „Forța Liberală”.

Pe de altă parte, BZI.RO a prezentat în exclusivitate faptul că există negocieri la nivel înalt între Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu.

Ludovic Orban ar putea să-și facă un nou partid politic alături de zeci de parlamentari

Conform unor surse politice, Ludovic Orban ar fi luat decizia de a ieși din PNL și a-și înființa un nou partid, numit „Forța Liberală”. Această decizie a fost luată după ce relațiile dintre el și PNL au început să se strice, începând cu alegerea lui Florin Cîțu pe funcția de președinte al PNL, la Congresul din 25 octombrie 2021.

Alături de acesta ar fi încă 50 de parlamentari care l-au susținut în deciziile pe care Orban le-a luat în ultimul timp dar și în alegerile de la Congres. Referitor la plecarea sa, acesta a declarat că începe să se simtă străin de partidul liberal actual.

„Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile luate care nu au legătură cu interesul guvernamental al României.Când voi lua decizii, le voi anunța public”, a declarat Ludovic Orban.

Toate variantele sunt luate în calcul. Ludovic Orban ar fi avut negocieri cu Cristian Diaconescu, președintele PMP

Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI”, amintim faptul că în data de 7 octombrie 2021, au apărut informații referitoare la o alianță între PNL și Partidul Mișcarea Populară (PMP), formaţiune cu reprezentare la nivel local în mai toate consiliile locale şi judeţene din întreaga ţară.

Liberalii cred că împreună cu PMP s-ar putea forma un nou partid de dreapta care are șanse de a crește foarte repede în preferințele cetățenilor actuali nemulțumiți. Se crede că în acest context, Ludovic Orban, împreună cu PMP, ar avea șasa de a crea un grup parlamentar serios.

”Când sunt convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a spus Orban.

Ludovic Orban a anunțat că va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Decizia ce are în vedere plecarea din PNL și înființarea unui nou partid,  ar putea fi anunțată miercuri 13 octombrie 2021, când Ludovic Orban este așteptat să-și depună demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Conform unor surse, Florin Roman va asigura interimatul .

După ce demisia va fi înregistrată oficial, la forul legislativ, va începe demararea procedurii pentru alegerea unui noi preşedinte al Camerei Deputaţilor. Înainte de de Congresul Partidului Național Liberal din data de 25 octombrie 2021, Ludovic Orban a anunţat faptul că își va depune demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Această declarație a venit împreună cu precizarea că, dacă nu va fi ales din nou președinte al PNL, va urma să se retragă şi din funcţia pe care o deţine în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`