Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, înainte de închiderea urnelor de vot: ”Mi se pare că este aproape o încălcare a dreptului de vot”
Ludovic Orban, înainte de închiderea urnelor de vot: ”Mi se pare că este aproape o încălcare a dreptului de vot”

Ludovic Orban, înainte de închiderea urnelor de vot: ”Mi se pare că este aproape o încălcare a dreptului de vot”

27 sept. 2020, 21:00,
în Actualitate

Ludovic Orban a făcut declarații înainte de închiderea urnelor de vot.

”Am solicitat la Biroul Electoral Central ca toți cei care sunt la coada la ora 21.00 să li se permita sa voteze și BEC a refuzat aceasta solicitare.

Mi se pare ca este aproape o incalcare a dreptului de vot, pentru că din cauza condițiilor sanitare a existat o incetinire a procesului electoral si se putea ca BEC sa ia aceasta decizie. Din păcate, în afară de noi și de alte 2 formațiuni, celelalte formațiuni au votat împotrivă”, a declarat Ludovic Orban.

”Prelungirea programului de vot nu era posibilă dar era posibil ca toți cei ce se află la vot la ora 21.00 să poată să voteze.

”Le-am cerut să acționeze procedurile de votare și să permită la cât mai mulți să fie în interiorul localului, astfel încât să li se permită să voteze”, a adăugat premierul.

Biroul Electoral Central a decis: Votul nu se prelungește după ora 21

Biroul Electoral Central a respins solicitarea Ministerului Afacerilor Interne de a prelungi votarea pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor, pentru a-și exercita dreptul. Astfel că, votul nu se prelungește după ora 21.

Duminică, la ora 18:00, Biroul Electoral Central s-a întrunit într-o nouă ședință, deoarece pe ordinea de zi au apărut numeroase solicitări din partea multor partide sau asociații, în legătură cu procesul electoral.

Printre aceste solicitări s-a aflat și aceea a Ministerului Afacerilor interne, prin care a adresat rugămintea de a se analiza posibilitatea prelungirii votării după ora 21,00, fiindcă în proximitatea secțiilor de votare sunt persoane care aşteaptă să îşi exprime dreptul constituţional.

Însă legea prevede că alegătorii care, la ora 21,00, se află în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul de vot.

Printre regulile care sunt puse în aplicare în acest moment în secțiile de votare se află purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral, în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a aşteptat 30 de minute până să voteze

În această dimineaţă, Ludovic Orban a aşteptat 30 de minute până să îşi exprime votul. La ieşirea de la secţia de votare, Orban a avut parte de un incident. Un tânăr imobilizat într-un scaun cu rotile i-a reproşat premierului ca secţia de vot nu are rampa destinată persoanelor cu handicap:

”Conceptul de campanie a fost unul foarte clar. Dezvoltarea comunităţilor locale prin investiţii, locuri de muncă şi dezvoltarea infrastructurii şi până la urmă, creşterea nivelului de civilizaţie. Pentru asta am votat. Am votat pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale şi au un proiect viabil,” a declarat Orban la ieşirea de la urne.

„Am fost pregătit să stau şi mai mult, vă spun sincer după ce am văzut la televizor imagini cu cozi, eram pregătit să stau şi mai mult”, a spus şeful Guvernului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *