Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban îl contrazice pe Alexandru Rafila despre purtatul măştii de protecţie în familie
Ludovic Orban îl contrazice pe Alexandru Rafila despre purtatul măştii de protecţie în familie

Ludovic Orban îl contrazice pe Alexandru Rafila despre purtatul măştii de protecţie în familie

24 aug. 2020, 13:36,
George Cristian, în Actualitate

Premierul Ludovic Orban îl contrazice pe Alexandru Rafila în legătură cu purtatul măştii de protecţie în familie. Conform unor declaraţii de presă oferite de premierul României, se arată faptul că nu exista absolut nicio şansă referitoare la purtatul unei măşti de către copiii în interiorul familiei.

Ludovic Orban îl contrazice pe Alexandru Rafila despre purtatul măştii de protecţie în familie

Întrebat de jurnalişti despre ce părere are în legătură cu obligativitatea sau recomandarea purtatului măştii de protecţie de către copii în interiorul familiei, Ludovic Orban a declarat că este o prostie şi că nu poate fi luat în calcul un asemenea scenariu.

„Nu putem să impunem o astfel de regulă. Ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă, nu putem impune noi astfel de reguli. Am mai auzit prostia asta, s-a făcut campanie şi de către PSD ca Guvernul vrea să introducă obligativitatea măştii în familie, asta e o prostie, niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva”, a reacționat, luni, premierul Ludovic Orban.

Răspunsul vine în contextul în care reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a afirmat faptul că ar trebuie ca cei care se duc la şcoală, copiii, să poarte măşti de protecţie atunci când se afla în familie, mai ales atunci când se întâlnesc cu bunicii.

Alexandru Rafila, declaraţii controversate despre purtatul măştii

Într-o ieşire în presă, reprezentantul României în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a oferit o declaraţie cel puţin controversată. Acesta considera că este necesar ca elevii să poarte măşti şi în interiorul familiei, mai ales atunci când copiii se întâlnesc cu bunicii:

” Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”

În Germania, redeschiderea şcolilor a dus la o creştere a numărului de cazuri de COVID

Interesant este faptul că, redeschiderea şcolilor în Germania, a dus la o cresteere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Conform datelor publicate de autorităţile din Germania, în ţara au intrat sute de copii şi profesori în carantină.

Totuşi, măsurile de siguranţă luate de autorităţi sunt destul de stricte. Copiii din şcoli sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie pe holuri, în timpul pauzelor. În altă ordine de idei, copiii nu sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie în timpul orelor de curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *