Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban îi acuză pe susţinătorii lui Florin Cîțu pentru scăderea în sondaje a PNL
Ludovic Orban îi acuză pe susţinătorii lui Florin Cîțu pentru scăderea în sondaje a PNL

Ludovic Orban îi acuză pe susţinătorii lui Florin Cîțu pentru scăderea în sondaje a PNL

18 aug. 2021, 11:30,
George Cristian în Actualitate

Președintele PNL, Ludovic Orban a avut o ieșire în contextul în care în presă au apărut noi sondaje. Sondajele dau PNL la un procent de aproximativ 18%, cel mai mic din ultimii ani. Președintele liberal dă vina pe această scădere pe susţinătorii lui Florin Cîțu care, prin atacurile din ultima perioadă, a condus la o scădere a încrederii oamenilor în formaţiunea politică.

Vă aducem aminte faptul că în PNL are loc o cursă a alegerilor interne pentru cea mai înaltă poziţie de conducere. Așadar, în cursa electorală internă au intrat Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban dă vina pe susţinătorii lui Florin Cîțu pentru scorul dezastruos înregistrat de PNL

În urma unui sondaj oferit publicului, PNL este cotat cu 18% intenţie de vot, înregistrând o scădere consistentă. Vorbim despre faptul că la alegerile parlamentare, PNL a obţinut un scor de 25%, mult peste actualul scor pe care l-ar obține. Ludovic Orban a comentat acest scor dând vina pe lupta internă din PNL. Președintele PNL consideră că totul este cauzat de faptul că susţinătorii lui Florin Cîțu l-au atacat constant:

”Eu sunt președintele PNL și nu am cum să nu-mi exprim îngrijorarea legată de faptul că, după anunțarea candidaturii și a modului în care au dus campania, în special susținătorii lui Florin Cîțu, PNL a intrat pe trend descendent și astăzi am coborât sub 20% în sondajele de opinie. Este un semnal de alarmă și un îndemn pentru toți aceia care atacă președintele PNL de dimineața până seara numai pentru faptul că este candidat la funcția de președinte al PNL. Eu le cer să se potolească, să înceteze cu toate atacurile.”, a spus Ludovic Orban.

Conflict între președintele PNL și membrii formaţiunii politice pe tema numirii ministrului de Finanţe

Ultimul conflict care a izbucnit în PNL a fost cel al numirii noului ministru de Finanțe. Premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că a convocat BPN al Partidului Naţional Liberal pentru a vota nouă propunere în Executiv în persoana lui Dan Vîlceanu. Ludovic Orban a menţionat faptul că această convocare a BPN este una atipică:

„Premierul a făcut publică o propunere. Eu n-am mai întâlnit astfel de situații în care să fie convocat un BPN la 10.30 la ora 18. Unii colegi nu pot participa, deoarece a fost făcută întrunirea de pe o zi pe alta”, a spus Ludovic Orban.

Totuşi, în cele din urmă, BPN a aprobat cerea lui Florin Cîțu și a acceptat propunerea lui Dan Vîlceanu pentru Ministerul de Finanțe.

Cine este noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu are vârsta de 49 de ani, este căsători și are 2 copii.

În perioada anilor 2004-2016 a deținut funcția de economist și, respectiv, director economic la mai multe societăți comerciale.

„Cât privește activitatea sa politică, acesta a fost, rând pe rând:

Președinte TSD Gorj 2006-2009

Secretar Executiv PDL Gorj 2011-2012

Prim-vicepreședinte PDL Gorj 2012-2013

Președinte PDL Gorj 2013-2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *