Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, huiduit în Neamț! Cum a reacționat premierul – VIDEO

Ludovic Orban, huiduit în Neamț! Cum a reacționat premierul – VIDEO

20 sept. 2020, 23:15,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Duminică seara, în cadrul unei întâlniri electorale din județul Neamț, Ludovic Orban, premierul României a fost huiduit. Aceasta a fost în inspecție pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului, însă în momentul în care a ajuns la întâlnirea de campanie, protestatarii nu l-au lăsat niciun moment, și l-au huiduit până la plecarea acestuia.

Premierul a fost însoțit de către liberali, iar evenimentul a continuat, însă discursurile au fost scurte. În timpul huiduielilor venite din partea protestatarilor, Orban a avut o reacție dură.

„Domnia PSD prin ură, prin huiduieli, prin intimidare, prin furăciuni, prin bătaia de joc la adresa românilor, trebuie sa înceteze”.

„Să eliberam Neamțul de domnia valutiștilor și șuților care și-au bătut joc de acest județ”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a promis! În următorii 10 ani, Moldova va beneficia de trei autostrăzi

Ludovic Orban, premierul României, a transmis că Moldova se va mândri în următorii 10 ani, sau chiar 8, cu trei autostrăzi. Două dintre acestea vor străbate județul Neamț. Totodată, premierul a adăugat că aceste județe vor beneficia și de alte investiții notabile: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric și căi de transport.

„O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii. Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a promis!

Orban a menționat care sunt cele trei autostrăzi care se vor construi în cei 10 ani.

„Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov.

De asemenea, premierul a subliniat că „acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”.

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la inaugurarea unui tronson din autostradă

Președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost prezenți la inaugurarea tronsonului Iernut-Chețani, 18 km din Autostrada Transilvania.

Lotul construit de Asocierea Astaldi – Max Boegl are o lungime de aproape 18 kilometri iar pentru darea sa în trafic au mai fost necesare unele lucrări la nodul Chețani, de pe lotul vecin, atribuit constructorului român Straco.

Oficialii de la Transporturi au anunțat anterior că acest lot urma să fie deschis în vară, apoi pe 11 septembrie. Lotul Iernut – Chețani din Autostrada Transilvania are o lungime de 17,9 kilometri și este construit de asocierea Astaldi – Max Boegl – Astalrom – Consitrans în baza unui contract în valoare de 437,63 milioane de lei. CNAIR a dat ordinul de începere pe acest proiect în mai 2016. Amintim că pe 4 septembrie a fost deschis circulației mini-lotul Biharia – Borș din Autostrada Transilvania, de la granița cu Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *