Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban face declaraţii de ultimă oră în contextul în care şi-a depus demisia de la şefia Camerei Deputaţilor: „Nu mai pot exercita această funcție. Nu pot fi părtaș la decizii luate cu interese meschine” – LIVE VIDEO
Ludovic Orban face declaraţii de ultimă oră în contextul în care şi-a depus demisia de la şefia Camerei Deputaţilor: „Nu mai pot exercita această funcție. Nu pot fi părtaș la decizii luate cu interese meschine” - LIVE VIDEO

Ludovic Orban face declaraţii de ultimă oră în contextul în care şi-a depus demisia de la şefia Camerei Deputaţilor: „Nu mai pot exercita această funcție. Nu pot fi părtaș la decizii luate cu interese meschine” – LIVE VIDEO

13 oct. 2021, 13:06,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

În aceste momente, fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, face o serie de declaraţii în contextul în care marţi, 12 octombrie 2021, şi-a anunţat demisia de la şefia Camerei Deputaţilor. Decizia a venit în contextul în care, în urmă cu aproximativ o lună, Orban anunța că dacă va pierde cursa pentru cea mai înaltă funcţie din PNL va demisiona din toate funcţiile politice.

Pe de altă parte, conform unor surse, Ludovic Orban ar putea să anunţe faptul că a decis să formeze o nouă mișcare politică.

Ludovic Orban și-a dat demisia de la șefia Camerei Deputaților

Ludovic Orban și-a scris demisia astăzi, 13 octombrie 2021, și a înaintat-o Biroului Camerei Deputaților. Liberalul a transmis că principalul motiv care a stat la baza deciziei a fost promisiunea înaintată în momentul în care a pierdut șefia Partidului Național Liberal. De asemenea, acesta nu poate fi părtaș la deciziile luate din cauza unor interese meschine și nu pentru binele românilor.

„Am anunţat încă din campania internă dacă nu voi fi ales preşedinte al PNL îmi voi înainta demisia de la Camera Deputaţilor. În urmă cu 5 minute mi-am scris demisia şi am înaintat-o către biroul Camerei Deputaţilor. Demisionez din cauza faptului că am anunţat această demisie ca urmare a faptului că dacă eşti om de stat nu poţi să girezi astfel de funcţii doar dacă beneficiezi de legimitatea votului cetăţenilor care este acordat partidelor care se prezintă. Astăzi nu mai sunt preşedinte al PNL, astfel consider că nu mai pot exercita această funcţie. Motivul principal este legat de faptul că nu mai pot să fiu părtaş cu decizii luate de o conducere instalată cu forţa în fruntea PNL, decizii care nu mai au nicio legătură cu angajamentele PNL”, a transmis Ludovic Orban.

Fostul președinte PNL, un nou atac la Klaus Iohannis

În continuarea declarației sale, după demisie, Orban a lansat un nou atac la echipa condusă de Florin Cîțu, dar și la președintele Klaus Iohannis.

„Ce a făcut gruparea demolatoare în frunte cu Klaus Iohannis? Au călcat în picioare democrața în PNL, au impus o conducere în opoziție cu dorința PNL și și-au încălcat promisiunile. Nu pot să fiu complice la decizii prin care mă făceau pe mine să încalc Constituția. Nu mai pot să exercit acastă funcție cât timp gruparea demolatoare, cu sprijinul lui Iohannis, este pregătită să calce democrația în România. Nu pot să fiu părtaș la ce urmează să se întâmple în România. Nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc. Demisia pentru mine reprezintă o eliberare și un nou început. Sunt liber să reprezint în continuare voința cetățenilor români, care și-au exprimat încrederea în noi, în mine”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Nimic nu mă mai poate lega de relația cu actuala conducere PNL”

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a transmis miercuri, 13 octombrie 2021, faptul că nimic nu îl mai leagă de conducerea actuală a partidului.

„Prin cuvântul pe care mi l-am dat față de români în campania electorală, reprezint toți cetățenii care cred în proiect liberal, care au încredere în ideile și valorile liberale, care cred că România trebuie guvernată de o coaliție de centru dreapta care să asigure dezvoltarea României. (…) Nimic nu mă mai poate lega de relația cu actuala conducere a PNL. Când voi lua o altă decizie, fiți convinși că vă voi anunța”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, reamintim faptul că potrivit unor surse, Ludovic Orban ar putea să își facă propriul partid politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *