Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban explică raționamentele pe baza cărora s-au ridicat restricțiile
Ludovic Orban explică raționamentele pe baza cărora s-au ridicat restricțiile

Ludovic Orban explică raționamentele pe baza cărora s-au ridicat restricțiile

12 iul. 2020, 22:15,
George Cristian în Actualitate

Ludovic Orban explică raționamentele pe baza cărora s-au ridicat restricțiile. Premierul României, Ludovic Orban, face o paralelă cu felul altor state de a ridica restricțiile și explică raționamentele pe baza cărora s-au ridicat restricțiile în țara noastră, dar și de ce oamenii ar trebui să respecte regulile de distanțare socială. De asemenea, respectarea acestor norme de distanțare socială, ar putea conduce la limitarea numărului de infectări cu noul coronavirus.

De ce românii neagă existența acestui virus?

Se pare că o parte dintre oamenii din România neagă existența acestui virus și au încetat să mai respecte regulile de distanțare socială, fie din cauza suprasaturării cu informații, fie că nicio persoană dintre cele pe care le cunosc nu s-au îmbolnăvit cu acest virus mortal. Ludovic Orban încearcă să limiteze această mentalitate greșită și dorește să convingă populația că acest virus există, chiar dacă nu putem să îl vedem sau să îl mirosim.

„Avem de-a face cu un virus periculos care a provocat aproape 600.000 de mii de decese. Sa negi existenţa lui, să …

Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca oamenii să înţeleagă acest pericol. Pericoul există, este un pericol mare. Virusul nu îl vezi, nu îl poţi mirosi, ca să ştii dacă îl ai.

Am crescut constant capacitatea de testare , de la 400, 500, am ajuns astăyi la aproap 18.000 de teste şi acum suntem acuzaţi că testăm prea mult. Să se hotărască. Noi testăm după cât spune metodologia, doctorii, ştiinţa.

Sunt tot felul de personaje ciudate, nu vreau să fac acum o analiză, dar astfel de mesaje, sunt anumite tipuri, care, interesant, nu există doar la noi. Ele sunt lansate şi în alte state europene. Nu cred că e o coincidenţă ca ele să aibă acelaşi conţinut”, a explicat Orban.

Orban cere respectarea normelor de distațare socială

Ludovic Orban cere, din nou, ca oamenii să respecte regulile de distanțare socială, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Singurul mesaj pe care îl transmit e să nu se ia după astfel de mesaje. Sunt clipuri care ne învaţă să nu purtăm mască.

Pare că obiectivul unor astfel de mesaje ar fi ăla de a se genera un număr cât mai mare de îmbolnăviri. Este aberant.

Şi eu sunt un democrat. Repet, nu vrem să mai introducem nicio restricţie sau vreo măsură ce să afecteze economia. Din contră vrem să ne relansăm”, a mai spus Orban.

De asemenea, Ludovic Orban face o paralelă cu alte state și menționează că acestea nu au ridicat restrițiile, așa cum s-a întâmplat în țara noastră.

„Apropo de gestiune, alte ţări nu au avut strategia de ridicare a restricţiilor, de relaxare, aşa cum am gândit noi. Adică din 15 în 15 zile, pe bază de evaluări epidemiologice. La noi a fost foarte bine gândit. În alte ţări nu s-a procedat la fel. Acolo au apărut îmbolnăviri pe baza ridicării acelor măsuri.

Este preferabil să porţi mască şi să respecţi reguli minime şi să nu te îmbolnăvești. Este preferabil să le respecți și să poți merge la muncă. Alegerea e de bun simț şi la îndemâna oricărui om”, a concluzionat premierul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *