Prima pagină » National » Ludovic Orban exclude creșterea alocaţiilor copiilor de la 1 iulie! Lovitură dură dată de PNL, copiilor
Ludovic Orban exclude creșterea alocaţiilor copiilor de la 1 iulie! Lovitură dură dată de PNL, copiilor

Ludovic Orban exclude creșterea alocaţiilor copiilor de la 1 iulie! Lovitură dură dată de PNL, copiilor

24 mai 2021, 14:56,
George Cristian, în National

Copiii par să fie victime sigure ale unui sistem care, probabil, nu îi vrea educaţi. De altfel, președintele PNL, Ludovic Orban a anunţat, tranşant, faptul că nu există vreo şansă ca cei mici să aibă alocaţiile mărite de la 1 iulie.

Ludovic Orban a menţionat faptul că nu există resurse în acest sens şi că, începând cu 2022 copiii vor avea alocaţiile mărite.

Ludovic Orban a anunţat că elevii nu vor avea alocaţii mai mari în 2021

Într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban a anunţat că nu există vreo şansă ca în 2021 copiii să aibă alocaţiile mărite cu 20% aşa cum ar trebui. Președintele PNL dă vina pe resursele limitate de care statul are parte.

„Hai să fim cinstiţi, nu exista resurse ca să ne mai permitem încă o creşterea a alocaţiei în acest an, dacă vrem să putem să le mai creştem şi la anul. Noi susţinem că alocaţiile să nu mai crească în 1 iulie, ci de la anul”, a spus Orban.

Anunţul vine în contextul în care, în urmă cu ceva timp, un studiu arăta faptul că România se confruntă cu un abandon școlar uriaș.

Abandonul școlar crește de la an la an

Un studiu recent publicat de către Ministerul Educației arată un adevăr dur în școala românească. Conform analizei făcute de autorități, de la an la an, abandonul școlar este în creștere. Cei mai mulți copii care renunță la educație înainte de vreme sunt copiii din clasele primare dar și gimnaziale. În mediul rural situația este una extrem de gravă, un sfert de elevi abandonând școala.

Profesorul Marcel Bartic a declarat la Digi24 că situația aceasta este o consecință a faptul că școala românească nu răspunde nevoilor elevului.

„Cum să abandoneze un copil de ciclul primar școală? Sunt convins că ține și de situația socială. Sunt părinți care nu-și mai permit școală româneasca. Școala de stat a început să fie foarte scumpă pentru copiii din mediul rural, deși e gratuită. Faptul că e o industrie paralelă a mediațiilor spune foarte multe. Școala românească e cu totul depășită de ce ar trebui să ofere copiilor. Problema inechității este foarte gravă, o problemă pe care o rezolvăm din pix prin rapoarte, dar care în realitate nu rezolvă nimic”, a spus profesorul.

Dublarea alocațiilor a fost respinsă de Parlament prin votul majorității PNL-USR-PLUS-UDMR

În Parlament, dublarea alocațiilor pentru elevi a fost respinsă de coaliția majoritară formată din PNL-USR-PLUS-UDMR. Parlamentul a respins amendamentul referitor la dublarea alocațiilor copiilor. Luni seara, a fost respins printre altele și amendamentul dublării alocațiilor pe care senatorul PSD Gabriela Firea l-a susținut.

„Doriţi să transmiteţi tuturor mamelor din România că sunteţi alături de ele şi că vă menţineţi toate promisiunile din campania electorală. (…) Haideţi să ascultăm foarte pe scurt ce spuneau colegii dumneavoastră despre alocaţii când erau în Opoziţie (…) Vă cer să aprobaţi aplicarea legii”, a afirmat Gabriela Firea, care a prezentat o înregistrare cu declaraţii ale Ralucăi Turcan şi ale lui Robert Sighiartău pe tema alocaţiilor, pe data de 2 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024