Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban este acuzat că ar fi plagiat sigla partidului Forța Dreptei! Seamănă izbitor cu un logo din Maroc

Ludovic Orban este acuzat că ar fi plagiat sigla partidului Forța Dreptei! Seamănă izbitor cu un logo din Maroc

17 dec. 2021, 11:57,
BZI.ro, în Actualitate

Ludovic Orban și-a făcut un nou partid după ce şi-a prezentat demisia din PNL. Fostul şef al liberalilor este acuzat că noul partid, Forța Dreptei, are o siglă plagiată. Se pare că logo-ul în cauză este deja folosit pe rețelele de socializare pe o pagină care promovează brutăria marocană.

Logo-ul Forței drepte este un copac verde complet înscris în două cercuri între care scrie numele partidului și sloganului liberalilor ” Printre noi înșine”.

 

Ludovic Orban este acuzat că a plagiat sigla partidului Forța Dreptei

Reprezentanţii unui ONG îl acuză pe Ludovic Orban că sigla partidului Forța Dreptei este aproape identică cu o siglă care promovează mâncarea bio și produsele culinare tradiţionale din Măroc. Singurele diferenţe sunt culoarea tulpinii și rădăcinilor dar şi un număr mai mare de frunze pe care îl are copacul din logo-ul lui Ludovic Orban. Diferențele nu sunt semnificative însă, dat fiind faptul că toate celelalte elemente, de la forma coroanei, numărul și forma ramurilor și rădăcinlor, dar și conceptul sunt aceleași.

Ludovic Orban și-a făcut partid nou, Forța Dreptei, și a găsit și o siglă. Când am văzut-o prima dată, ne-am întrebat ce semnificație are copacul din logo, o fi partid ecologist, ne-am zis, deși ecologiștii reprezintă mai degrabă ideologii de stânga.

Când colo, disidenții revoluționari ai lui Orban au… subtilizat logoul IRTHALAJDAD, un profil de Facebook (vezi link în comentariu) care promovează bucătăria marocană, alimentația sănătoasă, produsele bio precum: mierea, ovăzul, șofranul sau uleiul de tărâțe.

Pe lângă faptul că logoul folosit de Forța Dreptei nu are nicio legătură cu doctrină, oricare ar fi ea (ne va spune probabil că rădăcinile reprezintă „fibra creștină”), imaginea este un plagiat grosier: graficienii lui Orban au pus niște frunze în plus și au schimbat niște culori. Apoi au adăugat sloganul „Prin noi înșine”, doctrina economică a liberalilor interbelici, pentru a-i da o oarece greutate arhaică.
O combinație jenantă de furt și inadecvare. se arată pe pagina de Facebook a ONG-ului Reset.

Ludovic Orban și-a făcut partid după ce a demisionat din PNL

În urmă cu doar câteva zile, Ludovic Orban a ţinut o conferinţă de presă prin care a declarat faptul că și-a format un nou partid. Forța Dreptei, noul partid liberal, va fi înscris în mod oficial luni la Tribunalul București:

Voi înfiinţa un partid cu idei, principii soluţii de dreapta pentru a-i putea reprezenta pe cei din România cinstită, corectă, România care respectă legea şi România care poate asigura creșterea economică. Numele partidului pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. Doctrina partidului nostru este o sinteză a tuturor valorilor din marilor gândiri de centru dreapta, liberalism și creștin- democrație (…). Nu ne-am desprins de o formațiune politică pentru a ne duce la putere. Noi am luat decizia știind că ne ducem în opoziţie. Vom face o opoziție intensă și vom prezenta soluțiile. (…) spunea Ludovic Orban

Vă aducem aminte faptul că Ludovic Orban a demisionat din PNL după ce a pierdut alegerile din interior. Acesta susținea că nu se mai regăsește printre valorile liberale din partid. Alături de el au demisionat încă 15 parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *