Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, despre restricțiile din București: „Se prelungește măsura purtării măștii”

Ludovic Orban, despre restricțiile din București: „Se prelungește măsura purtării măștii”

02 nov. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Premierul Ludovic Orban a vorbit astăzi, 2 noiembrie, despre restricțiile din București. Ludovic Orban a declarat că, la doua săptămâni de la impunerea restricțiilor conform scenariului roșu în Capitală, se va decide prelungirea purtării măștii de protecție în spațiile publice, dar și cea legată de învățământul online.

„Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor și măsura care prevede închiderea școlilor“, a declarat Ludovic Orban luni dimineață, 2 noiembrie, la sosirea la sediul PNL din București.

Se impun restricții noi în București?

Un prim scenariu este cel în care CNSU decide impunerea unor noi restricții, iar în acest caz vom avea o ședință de urgență la Palatul Victoria pentru anunțarea și implementarea noilor măsuri.

Al doilea scenariu este cel al prelungirii restricțiilor actuale și menținerea obligativității purtării măștii, inclusiv în spațiile deschise. În acest scenariu, ședința de Guvern se amână pentru a intra și alte proiecte pe ordinea de zi.

Astăzi, este așteptată ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, în care se va hotărî dacă măsurile de restricție se prelungesc în București și dacă se instituie și noi măsuri.

O măsură de restricție nouă, propusă pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a CMBSU, se referă la închiderea parcurilor, zilnic, între orele 22:00 și 6:00, „vizată fiind activitatea teraselor, cafenelelor, barurilor existente pe raza parcurilor, întrucât s-a observat consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice peste programul prevăzut.”

În cazul în care se vor institui măsuri noi, va fi convocată și Ședință de Guvern, luni seară

Capitala, în scenariul roșu

Capitala a intrat în scenariul roșu pe 20 octombrie, odată cu depășirea ratei de infectare cu COVID-19 de 3 cazuria la 1000 de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, a anunțat atunci că, începând cu ora 0.00 a zilei de marţi, 20 octombrie 2020, se suspendă activitatea didactică faţă în faţă în tote unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi.

De asemenea, purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice pentru toată lumea, începând cu copiii cu vârste de 5 ani; masca trebuie să acopere nasul şi gura.

Cinematografele şi sălile de spectacole se închid, iar restaurantele şi cafenelele se închid la interior, dar se poate desfăşura activitate la exterior, pe terase. Clienţii hotelurilor şi pensiunilor pot fi serviţi în interiorul unităţilor de alimentaţie.

Mai mult, a fost interzisă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

Bilanț sumbru al numărului de infectări în România

Până astăzi, 1noiembrie, pe teritoriul României, au fostconfirmate246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

175.975 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV– 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 7.067de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 31.10.2020 (10:00) – 01.11.2020 (10:00) au fostraportate99decese (54bărbațiși45femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *