Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, despre producerea Remdesivir în România: „Există o companie care ar putea“ – VIDEO

Ludovic Orban, despre producerea Remdesivir în România: „Există o companie care ar putea“ – VIDEO

12 oct. 2020, 15:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre producerea medicamentului Remdesivir în România. Ludovic Orban a declarat că depinde de posiblităţile companiilor de a introduce medicamentul în producţie. Medicamentul este unul dintre cele considerate eficiente împotriva COVID-19.

„Decizia politică există. Problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricaţie şi mai ales să existe condiţiile legale îndeplinite pentru a putea produce şi vinde pe piaţă aceste medicamente. Ştiu sigur că există o companie care ar putea în termen rezonabil să introducă în fabricaţie favipiravirul. Toate acestge rezultate nu sunt 100% certe, să ştii că dau rezultate. Se încearcă diferite tratamente off label. Noi primul lor de favipiravir l-am avut ca donaţie pentru testare clinic“, a declarat Orban.

Premierul a precizat că a cerut suplimentarea stocurilor de Euthyrox, dar a făcut apel la cetăţeni să nu îşi facă stocuri personale din acest medicament.

Virgil Guran: „România nu poate produce Remdesivir“

Consilierul premeirului Virgil Guran a spus care este motivul din cauza căruia țara noastră nu poate produce Remdesivir.

„Am discutat cu cei de la Antibiotice Iaşi. Ar dura cinci ani până s-ar ajunge la producţiei, iar noi avem nevoie acum”, a explicat consilierul premierului, potrivit cărui statele care produc Remdesivir au luat măsuri în acest sens cu mult timp înainte de debutul pandemiei.

Săptămâna aceasta, în România ar trebui să intre 200.000 de doze de Remdesivir, tratamentul folosit împotriva noului coronavirus. Această informație a fost adusă la cunoștința publicului duminică, 11 octombrie, de către Virgil Guran, consilier al premierului.

„E puţin Remdesivir pe stoc dar vom primi 200.000 de mii de doze. Săptămâna viitoare, din SUA, din cota comandată anul acesta”, a spus Guran.

Ungaria a început să producă Remdesivir pe plan intern

Remdesivir, medicamentul folosit în tratarea COVID-19, a început să fie produs pe plan intern în Ungaria. Vineri, 9 octombrie, ministrul ungar al inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, a declarat că Richter, compania farmaceutică ungară, a produs până acum  în etapa iniţială doze suficiente pentru circa 250 de pacienţi.

Conform spuselor ministrului, vor fi produse doze pentru mai mult de 800 de pacienți, până la finalul lunii octombrie. Producția acestui medicament este finanțată de Guvernul de la Budapesta, care a oferit 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro).

De asemenea, Ungaria se mai ocupă și de producția antiviralului Favipiravir. Aceasta se află în curs.

Remdesivir nu este singurul medicament pe care medicii îl administrează

Conform declaraţiilor ministrului Sănătății, Remdesivir nu este singurul medicament pe care medicii îl administrează în tratarea pacienţilor care au fost infectaţi cu coronavirus. Dacă de la începutul lunii iulie, până acum, medicii au folosit aproximativ 11.000 de doze, în momentul de faţă, în România mai există doar 4.000 de doze, susţine Tătaru:

„Este un tratament care se dă pentru formele medii-severe. Se dă în stadiu incipient, un tratament de cinci zile, în general celor care sunt în terapie intensivă. Completăm tratamentul cu hidroxiclorochină, Kaletra sau completându-se ulterior cu tot ce înseamnă imunomodulatoare, anticoagulante, dexametazone, precum şi alte antivirale”, a spus Nelu Tătaru, la Digi24.

România nu va rămâne fără medicamentele care se folosesc în tratarea COVID. Ministrul Nelu Tătaru a dat asigurări că, odată ce vom rămâne fără Remdesivir, în depozitele din ţară se află alte tratamente care ajuta la tratarea virusului. Începând de săptămâna viitoare, în depozitele românești vor intra peste 200.000 de tablete de favipiravir, un antiviral care împiedică replicarea virusului din Wuhan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024