Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori! În ce situație se vor putea desfășura din nou
Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori! În ce situație se vor putea desfășura din nou

Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori! În ce situație se vor putea desfășura din nou

24 aug. 2020, 22:30,
Bianca Rebegea în Actualitate

Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori! În ce situație se vor putea desfășura din nou. Premierul României a discutat despre meciurile cu spectatori și despre faptul că acestea nu se pot organiza în siguranță. Lucrul acesta se întâmplă din cauza galeriilor, unde oamenii nu vor purta mască și nu vor menține distanța socială. Cu toate acestea, a luat în considerare și situația în care într-o localitate nu vor exista cazuri de coronavirus. Astfel, se vor putea organiza meciuri cu spectatori.

”Pericolul mare la fotbal sunt galeriile, sunt foarte greu de controlat. Ei cântă, scandează, nu vor purta mască în galerie. Au un fel de unitate a lor și este greu de controlat o galerie.

Directorul DSP Arad cred că s-a lăsat purtat de valul promovării echipei în Liga 1, nu este o decizie luată la nivel guvernamental. Aceste decizii se iau după niște analize, pe baza unor criterii.

O decizie privind reluarea meciurilor cu spectatori nu poate fi luată descentralizată. Dacă scade numărul de infectări, iar dacă într-o localitate nu există niciun caz, atunci se poate ajunge la desfășurarea meciurilor cu public.”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a anunțat că doar copiii din familiile vulnerabile vor primi măști gratuite. Ludovic Orban, despre meciurile cu spectatori!

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre distribuirea măștilor de protecție pentru copii care provin din familii vulnerabile. Acesta a afirmat că dacă furnizorul nu va respecta termenul de livrare, Guvernul va rezilia contractul. Premierul a menționat că nu toți elevii vor primi măști ci doar cei care fac parte din familii fără posibilități financiare de achiziționare.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care am alocat 175 de milioane de euro care sunt destinaţi decontărilor, cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru: achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, de dezinfectanţi, substanţe de dezinfecţie.

În pregătirea şcolilor este un paterneriat în care este implicat şi Guvernul, sunt implicare şi autoriăţile locale şi toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asiugăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Guvernului PNL: „Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban!“

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului PNL, susținând că pentru Ludovic Orban „copiii nu au fost niciodată o prioritate“.

„Copiii nu au fost niciodată o prioritate pentru Guvernul Orban! Premierul care nu are bani nici pentru alocaţii, nici pentru tablete, nici pentru măşti gratuite pentru copii.

Pentru Guvernul PNL începerea şcolii în condiţii de siguranţă nu este importantă. De aceea nu s-au grăbit să le spună românilor care sunt regulile clare pentru instituţiile de învăţământ. Semafoare, declaraţii greşite pentru părinţi, ”PEPSIglas”… De aceea, doar fondul de rezervă al Guvernului a fost realimentat la rectificare şi nu bugetul autorităţilor locale, în responsabilitatea cărora au pasat deschiderea şcolilor!“, precizează Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *