Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, despre masca de protecție: Unde nu sunteți obligați să respectați această restricție

Ludovic Orban, despre masca de protecție: Unde nu sunteți obligați să respectați această restricție

26 oct. 2020, 09:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Premierul Ludovic Orban a făcut clarificări în legătură cu purtatul măștii de protecție în zonele unde această restricție este impusă. Ludovic Orban a declarat că deși masca a devenit obligatorie în aer liber în tot mai multe orașe și județe, există o serie de motive pentru care oamenii o pot da jos.

„Cei care stau la terase și mănâncă sau fumează își pot da măștile jos. Am înțeles de la cei care aleargă că le este greu, și atunci am decis că nici ei nu trebuie să poarte mască“, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre eșalonarea datoriilor restante: „Va fi publicată în Monitorul Oficial astăzi sau mâine

Premierul a vorbit și despre Ordonanța de Urgență așteptată de milioane de români. Astfel, Guvernul a aprobat eșalonarea datoriilor restante de la declanșarea stării de urgență și a prelungit termenele pentru executări și accesorii. Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că OUG va fi publicată în Monitorul Oficial astăzi sau mâine.

„Noi am adoptat măsura după 25 octombrie. Se pot face cereri de reeșalonare. Ordonanța de Urgență va fi publicată în Monitorul Oficial astăzi sau mâine”, a precizat Ludovic Orban.

Guvernul a aprobat, joi, 22 octombrie, aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

Executivul a decis prelungirea până la 25 decembrie a perioadei în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Până la 25 decembrie 2020 organele fiscale nu vor începe executarea silită, dând posibilitatea debitorilor de a se decide cu privire la accesarea facilităților fiscale oferite corespunzător situației sale fiscale.

Cine beneficiază de aceste eșalonări

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată potrivit Codului de procedură fiscală și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență, sau acestea au fost achitate până la eliberarea certificatului fiscal.

Această măsură are ca scop, pe de o parte, din perspectiva contribuabililor, susținerea conformării la plată, pentru contribuabilii aflați în dificultate generată de lipsa de lichidități financiare, ca urmare a crizei provocate de pandemia COVID-19, iar pe de altă parte, din perspectiva statului, asigurarea încasării unor sume certe și periodice la bugetul general consolidat.

Eșalonarea la plată nu se acordă pentru sume de până la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice. Pot beneficia de eșalonarea simplificată și debitorii aflați în insolvența pentru obligațiile curente născute după declararea stării de urgență, dar și cei care au eșalonare la plată conform Codului de procedură fiscală.

Întrucât eșalonarea simplificată nu presupune constituirea de garanții, legiuitorul, în acord cu mediul de afaceri și ceilalți parteneri sociali, a instituit plata unei dobânzi. Nivelul de dobânzii este redus la jumătate, respectiv 0,01% pe zi de întârziere adică la 3,65 % pe an (față de Codul de procedură fiscală care prevede nivelul dobânzii de 0,02% pe zi de întârziere).

Ce va face premierul în Franța: Plan pentru următorii patru ani

Premierul României, Ludovic Orban, va efectua o vizită de lucru în Franța și va avea o întâlnire cu omologul său francez, Jean Castex. El spune că urmează să fie încheiat un document, o foaie de parcurs, pentru următoarea perioadă de patru ani, astfel încât parteneriatul strategic cu Parisul să se desfășoare în bune condiții.

„Din 2009 între Franța și România există un parteneriat strategic, care a fost reînnoit în 2018. Scopul oficial este semnarea foii de parcurs pentru următoarea perioadă de 4 ani. Acest document va fi semnat de premierul Franței și de subsemnatul. Principalul punct pentru vizita în Franța este foaia de parcurs”, a precizat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban participă luni, 26 octombrie, împreună cu prim-ministrul Republicii Franceze, Jean Castex, la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale, de la ora 17.55. Începând de la ora 18.05 premierul va susține declarații de presă.

Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
redactia.ro
Povestea tragică a lui Mihai, tânărul care la 16 ani avea grijă singur de frații lui. Adolescentul a murit după ce a fost strivit de o cracă
Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
a1.ro
Ramona Olaru, vacanță de poveste. Mulți români își doresc să ajungă acolo. Ce a vrut neapărat să facă
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
observatornews.ro
"Ţinutul tinereții veșnice", unde 1 din 10 locuitori trăiesc până la 100 de ani. Toți mănâncă acelaşi lucru
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
SIE face angajări. Cum arată testul pentru concurs
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Ciolacu a semnat actul prin care maghiarii din România își freacă mâinile de bucurie
Playtech.ro
Cine are dreptul să verifice asociația de proprietari și când se poate face un control
Dailybusiness.ro
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat decrete pe bandă rulantă. Cum se schimbă viaţa românilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Romina Gingașu, primele declarații despre divorțul de Piero Ferrari. Anunțul făcut după opt ani de relație
redactia.ro
Cine e Adelin Petrișor, omul care a înnebunit România cu filmulețele de pe Tiktok. Omul și-a renovat casa din donații, iar certurile dese cu concubina sa sunt urmărite de sute de mii de oameni
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 aprilie 2025
05 aprilie 2025