Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, despre carantinarea Capitalei: „Din punctul meu de vedere, astăzi, nu” – VIDEO
Ludovic Orban, despre carantinarea Capitalei: „Din punctul meu de vedere, astăzi, nu” - VIDEO

Ludovic Orban, despre carantinarea Capitalei: „Din punctul meu de vedere, astăzi, nu” – VIDEO

22 mart. 2021, 16:56,
în Actualitate

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni că din punctul său de vedere nu se impune carantinarea Bucureștiului.

Întrebat dacă se impune carantinarea Capitalei, liderul PNL a declarat la Parlament: „Din punctul meu de vedere, astăzi, nu. Dar nu-mi dau cu părerea. Până la urma cei care hotărăsc…..Pentru că e o anumită dinamica, sunt nişte date pe care nu le am la dispoziţie integral. Asta e o decizie care trebuie să se facă pe baza unei analize obiective, pe baza analizării nu numai statice a indicatorilor, ci şi pe baza dinamicii, a anumitor factori care pot să contribuie la……, a riscurilor posibile care există, capacitatea de tratare. Decizia din punctul meu de vedere nu trebuie să fie cu caracter politic”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre cluburile și restaurantele care nu respectă legea

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că susține amenziile aplicate acelor unități economice care nu respectă legea în timpul pandemiei. Declarațiile acestuia vin în contextul în care în Capitală a fost organizată recent o petrecere într-un club de fițe.

„Spun ceea ce am spus sun a de zile: cu cât mai mulți români respectă măsurile cu atât sunt mai puține restricții. Am fost atenți permanent la apăraea sănătății oamenilor, cu respectarea economiei. Noi n-am avut decât un mic lockdown. După trecerea din starea de urgență în starea de alertă au fost câteva restricții în plus. Personal susțin această măsură de sancționare a unităților care încalcă legea”, a declarat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților din Paralamentul României.

Ludovic Orban intervine în scandalul din Timișoara

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, cu privire la tensiunile din partid legate de carantinarea Timisoarei, ca o simplă carantină nu rezolvă neapărat problemele.

Nemulțumirea față de carantinarea Timișoarei ia amploare, după ce Raed Arafat a prelungit măsura anulată de CJSU în weekend. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat, luni, că ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea zonală a Timişoarei, a fost unul „abuziv” şi se analizează posibilitatea atacării lui în instanţă.

Întrebat de cine ar trebui luată decizia de carantinare, Orban a răspuns:

„Exact aşa cum am precazut în reglementări. Fie la nivelul CJSU, fie la niveul CNSU, sau prin ordin al comandatului acţiunii ceea ce s-a şi întâmplat. În urma unei decizii în care nu s-a întrunit majoritatea calificată de două treimi la CJSU Timiş pentru prelungirea stării de alertă, comandatul acţiunii Raed Arafat a decis prelungirea cu trei zile.

În ceea ce priveşte carantina, carantina nu se instituie într-o localitate numai pentru a reduce intrările şi ieşirile din localitatea respectivă. Carantina se introduce şi pentru a permite adoptarea în zona carantinata a unor măsuri suplimentare de protecţie sanitară astfel încât să reduci rata de infectare, răspândirea virusului. Carantinarea simpla fără nişte măsuri suplimentare nu a generat intotdeanua cele mai bune efecte. Acolo Unde au fost luate măsuri bine ţintite, pe baza anlizei factorilor careu determinat creşterea nr de infectări, de rastauratne sau de la mall-uri, sau de la şcoli sau de la alte şcoli, s-au luat măsuri, puteţi urmări evoluţia localităţilor carantinate”

Ludovic Orban anunță când se reiau nunțile în România

Ludovic Orban a anunțat când vor fi reluate nunțile în România, după ce mai multe cupluri i-au scris nemulțumite de faptul că și-au anulat nunțile de mai multe ori.

„Atunci când va fi posibil din punct de vedere epidemiologic, vom permite reluarea evenimentelor. Noi am permis, însă s-a demonstrat că principala sursă de infectare în acea perioadă au fost evenimentele. Totul depinde de măsura în care se respectă aceste măsuri simple”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *