Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, președintele PNL face marele anunţ! Vor vota liberalii o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu?
Ludovic Orban, președintele PNL face marele anunţ! Vor vota liberalii o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu?

Ludovic Orban, președintele PNL face marele anunţ! Vor vota liberalii o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu?

03 sept. 2021, 12:09,
în Actualitate

Președintele PNL, Ludovic Orban, face în aceste momente, 3 septembrie 2021, declarații de ultimă oră privind scandalul actual al coaliției. Acesta a menționat că îl va susține în continuare pe premier, însă este supărat că nu a fost consultat și el în momentul în care l-a remaniat pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. De altfel, liderul a declarat faptul că atâta timp cât el va fi președinte nimeni din PNL nu va vota o asemenea moțiune de cenzură.

Premierul Florin Cîțu a declarat, în aceeași perioadă faptul că soluțiile la problemă trebuiesc căutate în interiorul Coaliției USR-PLUS-PNL-UDMR, nicidecum în exteriorul ei.

 

Ludovic Orban îl susține pe premierul Florin Cîțu deși se arată supărat de remanierea lui Stelian Ion

În contextul în care premierul Florin Cîțu l-ar fi anunțat pe Ludovic Orban cu doar două minute înainte de a-l demite pe Stelian Ion, președintele PNL consideră faptul că gestul este unul nefiresc. Totuși, președintele PNL a anunțat faptul că îl va susține în continuare pe premierul Florin Cîțu și niciun parlamentar PNL nu va vota o moțiune de cenzură:

Premierul Cîțu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion. Până acum s-a comportat într-un mod în care nu a consultat președintele partidului. Am fost informat printr-un sms cu două minute înainte de anunţul lui Florin Cîțu. Am comunicat cu privire la şedinţa Coaliției. Am spus că atâta timp cât sunt președintele PNL, niciun parlamentar PNL nu va vota o moțiune de cenzură împotriva unui Guvern condus de liberali.

De altfel, în spațiul public USR-PLUS a anunțat deja faptul că va susține moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu. Liderii USR-PLUS au făcut o alianță cu cei de la AUR și urmează să voteze propunerea.

Florin Cîțu vrea ca toate problemele să se rezolve în interiorul Coaliției

Pe de altă parte, tot înainte de ședința din BPN al PNL, premierul Florin Cîțu a menționat faptul că PNRR-ul va fi în curând aprobat dar și că își dorește rezolvarea problemelor în interiorul Coaliției, nicidecum în exteriorul ei:

PNRR-ul va fi aprobat în următoarele săptămâni. Legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată. Soluţia pentru situaţia asta se află în discuţiile din Coaliţie nu din exteriorul acesteia. a declarat premierul Florin Cîțu.

USR-PLUS și AUR fac alianță pe moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

În cursul zilei de joi, un lider USR-PLUS a ieşit în cadrul unei conferinţe de presă în care a explicat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă va rămâne în Guvern doar dacă Florin Cîțu își va da demisia din funcţie. De altfel acesta a specificat că nu vrea să se ajungă la moţiunea de cenzură dar dacă demisia lui Florin Cîțu nu va veni, atunci ei au discutat cu AUR pentru a vota moţiunea de cenzură:

Poziţia USR-PLUS este foarte clară şi fermă. Premierul Cîțu a pierdut susţinerea USR-PLUS! Cerem Coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi. Nu a fost posibilă o şedinţă dar ne vom întâlni. Premierul Florin Cîțu şi-a dovedit limitele şi trebuie să facă un pas în spate. Vrem să continuăm această coaliţie Guvernamentală cu această structură. Nu se pune problema să schimbăm ministerele.
Florin Cîțu, dacă se va fixa pe scaunul de premier, îl vom da jos. Aşa cum l-am pus, îl dăm şi jos. Vom discuta cu toate partidele. Am discutat cu AUR pentru a putea să strângem semnăturile. Avem, împreună cu AUR 142 de semnături. Rămâne să discutăm despre text. Depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu, sperăm să nu ajungem aici. Discutăm mâine cu Florin Cîțu. a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *