Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban consideră că negocierile cu PSD sunt o bătaie de joc la adresa PNL
Ludovic Orban consideră că negocierile cu PSD sunt o bătaie de joc la adresa PNL

Ludovic Orban consideră că negocierile cu PSD sunt o bătaie de joc la adresa PNL

22 nov. 2021, 10:15,
BZI.ro, în Actualitate

Ludovic Orban a comentat, in stilul caracteristic, negocierile cu PSD. Fostul președinte liberal este de părere că acestea sunt o bătaie de joc mai ales in contextul in care PNL a pierdut și Ministerul de Finanțe și SGG.

Ludovic Orban a fost recent exclus din PNL după ce a pierdut șefia partidului si l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis și pe Florin Cîțu.

Ludovic Orban consideră că negocierile cu PSD sunt o bătaie de joc la adresa PNL

Negocierile dintre PSD și PNL nu sunt văzute cu ochi buni de către Ludovic Orban, mai ales in contextul in care liberalii au pierdut, in fața social democraților atât Ministerul de Finanțe cât și Secretariatul General al Guvernului (SGG).

”Astea au fost negocieri fără mandat, a fost o bătaie de joc față de BNP-uri, BEX-uri. Nu au avut mandat, au mințit. Această înțelegere cu PSD presupune că PSD va avea premierul în perioada alegerilor parlamentare. Unde este victoria, dacă dai premierul PSD înaintea alegerilor?

Evident că negocierile sunt o rușine. Premierul nu e premier fără SGG și fără ministerul de Finanțe.”, a spus Ludovic Orban.

Florin Cîțu l-ar putea numi pe Dan Vîlceanu pe poziția de Ministru al Fondurilor Europene

In schimb, după ce Florin Cîțu s-a lăudat că a purtat o victorie impotriva PSD, actualul premier interimar a precizat că Dan Vîlceanu va fi impus pe pozitia de Ministru al Fondurilor Europene. Este considerată o victorie mai ales in contextul in care ministerul mentionat mai sus este singurul de importantă mare care se află in portofoliul PNL, iar Dan Vîlceanu este un apropriat liderului partidului.

Ludovic Orban a fost exclus din PNL pentru pozitionarea contrar partidului

In urmă cu câteva saptamani, Ludovic Orban a fost exclus din PNL. Premierul Florin Cîțu s-a arătat nemultumit de ieșirile din spatiul public al lui Orban si de atacurile acestuia la adresa lui Klaus Iohannis. După excludere, Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa lui Florin Cîțu:

Este o excludere! Sunt onorat pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate nenorocirile care au fost făcute de Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Aici vorbim de lăsarea românilor fără sprijin în criză economică, sanitară. Această gască pilotată de Klaus Iohannis a făcut praf democraţia, drepturile şi libertăţile PNL și a membrilor care au fost împiedicaţi să voteze. A făcut praf coaliţia de guvernare şi a desăvârșit opera de guvernare prin aducerea PNL la guvernare. Nu vreau să mă mai refer la toate declaraţiile publice făcute de Klaus Iohannis, Cîțu. Ar trebui să le fie ruşine şi când se plimbă pe stradă să stea cu capul plecat şi să îşi ceară scuze pe toată carierea politică, care ar trebui să fie scurtă.

Klaus Iohannis trebuie să-și ceară scuze celor 6 milioane de români care l-au votat. Iohannis a intervenit nedemocratic şi neconstituţional pentru a mă schimba din funcţie pentru că nu aş fi acceptat o înţelegere cu PSD. Avem de-a face cu o trădare, trădarea românilor, a oamenilor care au crezut în Iohannis şi PNL.  spunea la acea dată Ludovic Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *