Prima pagină » National » Ludovic Orban cere eliminarea restricțiilor din România
Ludovic Orban cere eliminarea restricțiilor din România

Ludovic Orban cere eliminarea restricțiilor din România

07 feb. 2022, 13:45,
în National

Într-o declarație făcută recent, liderul Partidului Forța Dreptei cere eliminarea restricțiilor din România. Ludovic Orban menţionează faptul că au trecut 2 ani de la declanşarea crizei sanitare şi că este timpul ca să revenim la o viață normală.

Asta în condiţiile în care în mai multe ţări s-a renunțat la restricțiile impuse, iar Alexandru Rafila a declarat faptul că aceste restricții vor fi eliminate începând cu lună martie.

Ludovic Orban cere eliminarea restricțiilor din România

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Ludovic Orban a cerut ca autoritățile să elimine restricțiile din România, la doi an de la începutul pandemiei. Fostul premier și președinte PNL menţionează faptul că în acești 2 ani au fost multe restricții, campanii de informare sau de dezinformare și că presiunea psihologică trebuie să înceteze:

„Au trecut 2 ani. Ani de criză, cu consecințe mai profunde decât cele măsurabile. Ani cu măsuri de restricție, cu campanii de informare sau de dezinformare, cu încercări mai mult sau mai puțin reușite de oprire a transmiterii virusului, cu încercări de găsire de vaccinuri, de tratamente. 2 ani de temeri, de îngrijorări, de renunțări, de suferințe, de presiune psihologică, de pesimism. 2 ani sunt deja prea mult. E timpul să revenim la o viață normală. Să tratăm virusul ca pe orice alt virus”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Asta în condițiile în care, recent, Alexandru Rafila a explicat faptul că Executivul are pe masă o variantă prin care România va elimina restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 începând cu lună martie. Ministrul a vorbit și despre faptul că în această săptămână va fi atins vârful pandemiei din valul 5 al Omicron.

Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini. Prefer să fiu mai rezervat. Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate. (…). explica ministrul Sănătății.

Nu mai este necesară starea de alertă, consideră Ludovic Orban

O altă măsură impusă de Ludovic Orban este cea de ridicare a stării de alertă. Ludovic Orban consideră că acum, oamenii de știință, au toate datele necesare despre COVID-19 și că pandemia poate fi ținută sub control, iar accesul la vaccinuri este gratuit:

Deja cunoaștem aproape tot ce este de cunoscut despre COVID 19. Știm cum se transmite. Știm cum să ne protejăm. Știm ce riscuri prezintă. Putem să ne vaccinăm gratuit. Putem să ne întărim sistemul imunitar dacă nu vrem să ne vaccinăm.(…). E momentul ca guvernul să își arate încrederea în cetățenii noștri, în responsabilitatea lor și să anuleze restricțiile impuse prin starea de alertă, odată cu depășirea valului 5”, a conchis liderul Forței Drepte, Ludovic Orban.

În pofida declarațiilor din spațiul public privind eliminarea restricțiilor din România, până acum, decedenții politici nu au eliminat vreo măsură luată în ultima perioadă.
Totuși, condițiile s-au mai relaxat în ceea ce privește izolarea la domiciliu ca urmare a îmbolnăvirii – persoanele vaccinate stând doar 5 zile. Altfel spus, și intrarea în țară se va face luând în calcul trei posibilități, vaccinare, trecere prin boală și carantina.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *