Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, atac la Curtea Constituțională a României: „E o instituţie controlată de PSD”
Ludovic Orban, atac la Curtea Constituțională a României: „E o instituţie controlată de PSD”

Ludovic Orban, atac la Curtea Constituțională a României: „E o instituţie controlată de PSD”

06 sept. 2020, 14:15,
în Actualitate

Ludovic Orban atacă din nou Curtea Constituţională a României. Premierul susține faptul că judecătorii Curții Constituționale a României sunt vinovaţi pentru înmulţirea cazurilor de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

Premierul Ludovic Orban reproşează Curţii anularea amenzilor date în starea de urgenţă şi decizia prin care s-a stabilit că izolarea şi carantina nu pot fi impuse prin ordin de ministru, în urma unei sesizări făcute de Avocatul Poporului.

Ludovic Orban: CCR, ca o filială a PSD

Orban a spus că CCR s-a comportat ca o „filială a PSD”.

Aceasta nu este prima dată când premierul atacă o instituţie a statului român. Cel mai recent, sâmbătă, în plină campanie, la lansarea unui candidat PNL la Baia Mare, Orban a spus că CCR este vinovată pentru că a crescut numărul de infectări cu coronavirus.

Orban, un nou atac la adresa CCR din cauza cazurilor COVID

Premierul: CCR, o instituţie controlată de PSD

„Faptul că a crescut numărul de infectări – o spun clar şi datele statistice arată de ce a crescut numărul de infectări – pentru că o instituţie controlată de PSD, Curtea Constituţională, a luat decizia să lase 20 şi ceva de zile Guvernul fără niciun fel de instrument legal pentru a putea opri răspândirea virusului.

Şi între momentul deciziei Curţii Constituţionale şi momentul în care a catadicsit majoritatea PSD-istă din Parlament să adopte legea şi să ne dea instrumente, numărul de cazuri a crescut de la sub 400 în săptămâna anterioară până la peste 1200 de cazuri”, a declarat, sâmbătă, şeful Guvernului.

Ludovic Orban, despre începerea şcolii pe 14 septembrie şi amânarea alegerilor

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat duminică, 6 septembrie 2020, la Bistriţa, că nicio persoană nu și-a expus punctul de vedere că vrea să amâne începerea anului școlar şi că şcoala va începe la 14 septembrie. De asemenea, alegerile locale vor avea loc la data stabilită de 27 septembrie, caracterizând drept ridicolă ideea de amânare a alegerilor, avansată de Partidul Social Democrat.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe la 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie”, a precizat duminică premierul Ludovic Orban.

Declarația premierul Ludovic Orban privind amânarea alegerilor

Premierul României a catalogat drept ridicolă ideea privind amânarea scrutinului local.

”Este ridicolă această idee a PSD, aşa cum ridicolă a fost şi moţiunea de cenzură”, a afirmat el.

Ludovic Orban a ținut să amintească faptul că decizia referitoare la data alegerilor a aparţinut Parlamentului, nu Executivului.

„Este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi. (…) Sigur că le e frică la pesedişti de alegeri şi e normal să le fie frică de alegeri pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD-ul”, a susţinut premierul.

Preşedintele social democrat Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este decis ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să „provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.

„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură” a afirmat Ciolacu, în condiţiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.

Ulterior, Ciolacu a făcut referire şi la posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, programate în 6 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024