Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban, atac la adresa președintelui Klaus Iohannis în contextul scandalului din jurul premierului Florin Cîțu: ” Eu mi-am retras din candidatura la președinția PNL ca să fie Klaus Iohannis ales președinte.”
Ludovic Orban, atac la adresa președintelui Klaus Iohannis în contextul scandalului din jurul premierului Florin Cîțu: '' Eu mi-am retras din candidatura la președinția PNL ca să fie Klaus Iohannis ales președinte.''

Ludovic Orban, atac la adresa președintelui Klaus Iohannis în contextul scandalului din jurul premierului Florin Cîțu: ” Eu mi-am retras din candidatura la președinția PNL ca să fie Klaus Iohannis ales președinte.”

17 aug. 2021, 10:18,
George Cristian în Actualitate

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit în cadrul unei televiziuni despre problemele cu dosarele din SUA ale premierului Florin Cîțu. Președintele PNL l-a atacat voalat pe Klaus Iohannis spunând că el a renunţat la şefia PNL pentru ca actualul președinte al României să fie ales în vârful formaţiunii politice.

De altfel, Ludovic Orban a menţionat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă și-a respectat angajamentul față de președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban îl atacă voalat pe președintele Klaus Iohannis

În contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii legate de faptul că premierul Florin Cîțu a stat închis 48 de ore într-o închisoare din SUA din cauza consumulului de alcool la volan, Ludovic Orban a vorbit într-o intervenţie la o televiziune despre Klaus Iohannis. Orban i-a adus aminte președintelui faptul că în momentul în care au fost alegeri în PNL, s-a retras din cursă pentru a permite candidatului cu șanse mai mari, în speţă Klaus Iohannis, să candideze şi la preşedinţia României. Dealtfel, acesta a menţionat faptul că nu a avut niciodată informaţii despre dosarele pe care Florin Cîțu le-ar avea în Statele Unite ale Americii:

„Eu am transmis un mesaj că nu mă las intimidat și duc bătălia până la capăt. Iar apropo de președintele Iohannis, președintele a obținut al doilea mandat sprijinit de PNL. Și în primul mandat… am povestit că eu mi-am retras din candidatura la președinția PNL ca să fie Klaus Iohannis ales președintele PNL ca să aibă poziția de candidatură la președinția României. A fost un sacrifiu personal. (…) Am renunțat pentru că am considerat că trebuie să alegem un membru cu șanse mari să câștige președinția României și s-a dovedit o alegere extrem de potrivită”, a zis Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL

În continuarea interviului, Ludovic Orban a vorbit despre faptul că PNL nu poate fi sub un asediu din cauza faptului că un membru al formaţiunii politice nu a avut curajul să comunice public problemele cu legea. Acesta îi cere lui Klaus Iohannis să îşi onoreze angajamentele mai ales în contextul în care PNL și-a onorat angajamentele față de președinte:

„În 2019, l-am susținut cu toată forța!”, a continuat liderul PNL. „Cred că PNL și-a onorat toate angajamentele în relația cu președintele României și cred că este extrem de important ce se întâmplă în continuare cu PNL. Președintele e la al doilea mandat, nu mai poate să candideze. Eu cred că inclusiv președintele Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL, iar soarta PNL nu poate fi asta! Să fim sub asediu pentru că un reprezentant PNL (n.r. cu referire la Florin Cîțu) nu a avut curajul să comunice public”, a explicat Orban.

Florin Cîțu nu a fost prima opţiune pentru Ministerul de Finanțe

În încheierea interviului, Ludovic Orban a menţionat faptul că actualul premier Florin Cîțu nu a fost prima opţiune pentru Ministerul de Finanţe. Prima lui propunere l-a refuzat pentru poziţie:

„Florin Cîțu nu a fost prima mea opțiune pentru Ministerul Finanțelor. Cel care a fost prima mea opțiune m-a refuzat. Aș prefera să nu îi dau numele. Nu este adevărat (n.r. că l-a susținut Iohannis pe Cîțu). (…) El era vicepreședinte economic. A fost un purtător de mesaj pe domeniul economic, a avut tangență cu zona financiar-bancară, a avut foarte multe luări de poziție, mesaje pe zona economică. Nu era chiar o alegere care să nu aibă argumente în spate. Am colaborat foarte bine cu Florin Cîțu ca ministru al Finanțelor (…), mâna dreaptă, cel mai important ministru după premier este ministrul Finanțelor”, a mai spus Ludovic Orban, luni seară, la Realitatea Plus, citat de dcnews.ro.

Președintele Ludovic Orban a precizat faptul că în trecut a avut semne de întrebare legate de integritatea lui Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`