Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban ar vrea stabilirea Congresului PNL înainte de un posibil val al 4 lea pandemic în România
Ludovic Orban ar vrea stabilirea Congresului PNL înainte de un posibil val al 4 lea pandemic în România

Ludovic Orban ar vrea stabilirea Congresului PNL înainte de un posibil val al 4 lea pandemic în România

17 mai 2021, 12:18,
George Cristian, în Actualitate

Conform unor surse jurnalistice, Ludovic Orban a cerut celor din PNL o mobilizare generală în vederea organizării Congresului, congres în care se va vota conducerea liberală. Orban le-a spus că până în toamnă se vrea organizarea alegerilor interne în partid ca până în septembrie să se poată organiza un Congres PNL.

Aceleaşi surse afirmă că graba președintelui liberal vine în contextul în care România ar putea să se confrunte, în septembrie, cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Ludovic Orban vrea convocarea de urgență a unui Birou Executiv al PNL

Conform surselor jurnalistice ale celor de la stiripesurse.ro, Ludovic Orban le-a spus PNL-istilor să convoace un Birou Executiv care va stabili data unui Consiliu Naţional, Consiliu care va decide la rându-i data congresului PNL. Congresul PNL ar putea fi stabilit în septembrie.

În altă ordine de idei, până în septembrie 2021, la nivelul PNL ar trebui să aibă loc alegeri în filialele care au în aceste momente conducere interimară. Vorbim de alegeri în 8 județe.

Scandal în PNL după anunţul președintelui Ludovic Orban

În altă ordine de idei, Ludovic Orban a avut parte de mai multe voci contrare care au fost nemulţumite de decizia luată de președintele PNL. Cel mai vocal în acest sens a fost Florin Roman care a afirmat că decizia trebuia să fie anunţată după o consultare a colegilor de partid iar faptul că vestea s-a auzit pe surse este grav.

De altfel, deputatul Florin Roman l-a acuzat pe Ludovic Orban că interesul președintelui este de a avea o singură candidatură pentru șefia PNL, lucru care ar dăuna grav democraţiei. Oricum, în ultimele luni de zile, la nivel de țară s-a observat o creștere a vizelor de lucru în teritoriu. Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu au fost prezenți în mai multe unități administrative. Ultima oară, Florin Cîțu a fost la Suceava, în paralel cu vizita lui Ludovic Orban, președintele PNL, de la Cluj

Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia PNL

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura pentru şefia PNL. Actualul președinte a spus că se vor face alegeri în toate judeţele în care există conduceri interimare iar acestea vor fi legitimate prin vot:

„Congresul înseamnă alegeri în tot partidul, la toate nivelele. Peste tot vom avea conduceri legitimate prin vot în urma conferinţelor la nivel local, judeţean şi ulterior în urma congresului”, a precizat liderul PNL.

Totuşi, în spaţiul public, în ultimele luni au apărut numeroase zvonuri precum că Florin Cîțu, premierul României va candida şi el pentru cea mai înaltă funcţie în PNL. În mai multe rânduri, atât Orban cât și Cîțu, au explicat faptul că nu există nicio tensiune între cei doi:

„Nu există nicio tensiune, domnul Orban a făcut un lucru foarte bun în Parlamentul României, a stat acolo şi a trecut acest buget, fără niciun fel de amendamente (…), a făcut un lucru foarte bun. A fost o promisiune a coaliţiei şi domnul preşedinte – este preşedintele Partidului Naţional Liberal, cel mai mare partid din această coaliţie – a avut grijă că lucrurile merg”, a afirmat în martie, Florin Cîțu, şeful Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *