Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban ar putea fi propunerea PNL pentru funcţia de premier! Un lider liberal anunță că propunerea în persoana lui Florin Cîțu este nestatutară
Ludovic Orban ar putea fi propunerea PNL pentru funcţia de premier! Un lider liberal anunță că propunerea în persoana lui Florin Cîțu este nestatutară

Ludovic Orban ar putea fi propunerea PNL pentru funcţia de premier! Un lider liberal anunță că propunerea în persoana lui Florin Cîțu este nestatutară

08 oct. 2021, 12:49,
în Actualitate

Se poate întoarce totul în favoarea lui Ludovic Orban, sau cel puţin aşa declara Ionel Dancă ce susţine că propunerea de premier în persoana lui Florin Cîțu ar fi nestatutară. Dancă menţionează faptul că orice propunere de premier trebuie luată de Consiliul Național, nicidecum de Biroul Executiv care este inferior.

Ultima propunere de premier dată de Consiliul Național este tocmai Ludovic Orban care se bucură de o susţinere destul de mare în interiorul partidului din partea a zeci de parlamentari din formaţiunea liberală.

Ludovic Orban ar putea fi propunerea PNL pentru funcţia de premier, în pofida numirii lui Florin Cîțu

Ionel Dancă, deputat PNL şi membru în echipa lui Orban susţine că decizia PNL luată în cadrul Biroului Executiv referitor la propunerea pentru funcţia de premier a lui Florin Cîțu este nestatutară. Consiliul Național, for superior celui menţionat anterior, este responsabil cu luarea unor astfel de decizii.

”Problemele țării sunt grave, grave de tot, și trebuie rezolvate imediat. Din păcate, noua conducere PNL nu are niciun plan de ieșire din criză, după înlăturarea lui Ludovic Orban de la președinția partidului. Mai mult, se iau decizii pe picior fără respectarea prevederilor statutare, privind propunerea PNL de Prim-ministru, ceea ce arată că Partidul Național Liberal este în degringoladă totală.

Președintele României a spus bine că propunerea PNL de Prim-ministru se ia în forurile statutare ale partidului, numai că o parte dintre colegii noștri nu știu să citească Statutul său nu au niciun respect pentru Stătut și legi, ceea ce au arătat și la ultimul Congres PNL.

Unul dintre noii prim-vicepreședinți ai partidului m-a contrazis public, afirmând că propunerea de Prim-ministru se decide în Biroul Politic Național. Greșit!

Ce spune Statutul PNL în ceea ce privește propunerea de Prim-ministru:

Art. 89, lit. o): Biroul executiv propune BPN candidatul partidului la funcția de Prim-ministru;

Art. 86, lit. g): Biroul Politic Național propune Consiliului Național persoana desemnată de BEx pentru formarea Guvernului;

Art. 81, lit. d): Consiliul Național alege, prin vot secret, cu majoritatea voturilor exprimate, candidatul PNL la funcția de Prim-ministru.

Prin urmare, ținând cont de prevederile statutului PNL și având în vedere afirmația Președintelui României că propunerea PNL pentru funcția de Prim-ministru se decide în forurile statutare ale partidului, Partidul Național Liberal trebuie să aleagă candidatul pentru funcția de Prim-ministru prin vot în Consiliul Național al partidului. susţine Ionel Dancă.

Florin Cîțu a fost deja nominalizat pentru propunerea de premier din partea PNL

În cursul zilei de joi, PNL a luat decizia de a-l nominaliza, din nou, pe Florin Cîțu ca propunerea liberală pentru funcţia de premier al României. Decizia a fost luată cu o majoritate de voturi în pofida faptului că cei din USR-PLUS au spus clar faptul că vor să facă o alianţă cu PNL dar fără Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Florin Cîțu nu pare să aibă susţinere nici în PSD. Marcel Ciolacu a exclus o alianţă cu PNL şi susţine un guvern de tranzit format din specialişti:

”Până la CCR, cum poți să desemnezi un premier care a căzut cu 281 de voturi. Este atributul domniei sale și poate numi un premier, dar ar fi de neînțeles cum să numești un premier tocmai dat jos prin moțiune de cenzură (…) Este exclus ca Florin Cîțu să mai primească vreun vot de la PSD după ce a fost dat jos cu 281 de voturi.”, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *