Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban anunță înființarea unui grup parlamentar la Camera Deputaților – VIDEO
Ludovic Orban anunță înființarea unui grup parlamentar la Camera Deputaților - VIDEO

Ludovic Orban anunță înființarea unui grup parlamentar la Camera Deputaților – VIDEO

31 ian. 2022, 13:58,
în Actualitate

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a transmis astăzi, 31 ianuarie 2022, faptul că va înființa un grup parlamentar la Camera Deputaților. Acesta va fi alcătuit din doar 13 deputați și va purta denumirea de ”Grupul Deputaților de Dreapta”.

”13 deputați care și-au dat demisia PNL o dată cu decizia conducerii PSD de a readuce PSD la guvernare, am luat decizia de a constitui un grup parlamentar. Suntem 13 deputați, liderul grupului parlamentar va fi Violeta Alexandru. Numele grupului este ”Grupul Deputaților de Dreapta”. Grupul își propune să rămână fidel angajamentelor asumate de PNL în campania electorală și vom reprezenta alegătorii PNL la nivelul Parlamentului”, a spus Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban a înființat partidul Forța Dreptei

Reamintim faptul că la sfârşitul lunii decembrie 2021, Ludovic Orban a depus actele pentru înfiinţarea noului partid politic: Forța Dreptei. Fostul preşedinte al PNL, alături de 15 parlamentari, şi-au dat demisia din Partidul Naţional Liberal şi au decis să nu se alăture noii coaliţii de guvernare.

„Noi am susținut, încă de la începutul crizei politice, refacerea coaliției de centru-dreapta. Deși era perfect posibilă refacerea acestei alianțe, Iohannis și anexele sale au impus această alianță nefirească, această coaliție toxică (…) Nu cred că va fi posibilă refacerea coaliției de centru-dreapta pentru că am văzut că este vorba despre un plan pe o perioadă de 7 an. Este nevoie de o opoziție puternică la această coaliție”, a spus Ludovic Orban.

În altă ordine de idei, un ONG l-a acuzat pe Ludovic Orban că a plagiat sigla formațiunii politice Forța Dreptei.

Fostul președinte al PNL a fost infectat cu tulpina Omicron

Ludovic Orban, fostul președinte al Camerei Deputaților și inițiatorul grupului parlamentar „Grupul Deputaților de Dreapta”, a transmis prin intermediul unei rețele de socializare faptul că s-a infectat cu noua tulpina a coronavirusului, Omicron. Acesta și-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv pe data de 5 ianuarie 2022. De precizat faptul că fostul liberal este vaccinat anti-Covid-19, cu două doze.

„M-am îmbolnăvit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Nu am avut o formă gravă”, anunță fostul lider al PNL. „Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnăvit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu Omicron. Nu am avut o formă gravă. Simptomele ( febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii ) s-au manifestat timp de 2, 3 zile”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Având în vedere faptul că Ludovic Orban nu a vrut să facă parte din coaliția de guvernare PNL – PSD – UDMR și-a dat demisia din Partidul Național Liberal și a decis să-și înființeze unul propriu. Mai mult decât atât, astăzi a făcut primele declarații cu privire la grupul parlamentar nou „Grupul Deputaților de Dreapta”.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024