Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban anunță că îşi face partid. Lovitură de proporţii dată PNL-ului: Numele partidului va fi Forța Dreptei – LIVE VIDEO
Ludovic Orban anunță că îşi face partid. Lovitură de proporţii dată PNL-ului: Numele partidului va fi Forța Dreptei - LIVE VIDEO

Ludovic Orban anunță că îşi face partid. Lovitură de proporţii dată PNL-ului: Numele partidului va fi Forța Dreptei – LIVE VIDEO

14 dec. 2021, 14:11,
BZI.ro, în Actualitate

În aceste momente, fostul președinte al PNL, Ludovic Orban oferă o serie de declaraţii referitoare la înfiinţarea unui nou partid politic. Acesta a declarat faptul că partidul se va numi Forța Dreptei, exact ca numele pe care l-a avut moțiunea cu care fostul președinte s-a prezentat la Congresul PNL.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a menționat faptul că sunt mulți foști colegi care vor să adere la formațiunea politică și că actele pentru noul partid vor fi depuse luni la Tribunalul București.

 

Ludovic Orban a înființat Forța Dreptei, un nou partid politic concurent cu PNL

Așadar, Ludovic Orban a declarat faptul că noul partid înființat de el și foștii membri PNL se numește Forța Dreptei. Acesta va fi un partid liberal concentrat pe valorile creștin-democrate dar și pe gândiri de centru dreapta. Pe altă parte se pare că Ludovic Orban va face opozitie în Parlamentul României:

Voi înfiinţa un paartid cu idei, principii soluţii de dreapta pentru a-i putea reprezenta pe cei din România cinstită, corectă, România care respectă legea şi România care poate asigura creșterea economică. Numele partidului pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. Doctrina partidului nostru este o sinteză a tuturor valorilor din marilor gândiri de centru dreapta, liberalism și creștin- democrație. Avem la bază principii personale pe care eu și colegii mei le susținem de zeci de ani. Nu noi am părăsit PNL ci conducerea PNL au părăsit oamenii și pe cei are și-au pus speranțele în politicieni. AU săvârșit o gravă trădare preferând să aducă la guvernare, din niște motive pe care nu le înțeleg, adversarul politic al tuturor partidelor care cred în democrație, a statului de drept și care cred în dezvoltarea statului. Guvernarea este o struță-cămilă, iar decizia aparține PSD. Deciziile PSD fac rău României.

 

Ludovic Orban îi critică pe foștii colegi din PNL pentru că au votat pentru Marcel Ciolacu, președintele PSD

Fostul lider a PNL a menționat faptul că nu este normal ca PNL să voteze cot la cot cu PSD și că s-a uitat cu milă și indignare la foștii lui colegi care au votat pentru numirea lui Marcel Ciolacu drept președintele Camerei Deputaților:

 

M-am uitat cu milă cum foști colegi de-ai mei l-au votat pe Ciolacu sau pe un om care a început lucrând pe un tractor, pentru șefia ANRE. Nu vreau să spun de alte numiri. Au fost în stare să voteze un Guvern în care este Grindeanu sau se află doamna Firea. Au fost scoși de la naftalină personaje care au fost puse la umbră de români. Facem o construcție pe termen lung, o construcție serioasă. Vrem să facem onest politică. Politica fără morală este dăunătoare pentru societate. Cei care fac politică, în afara moralei creștine, fac o politică ce dăunează. Plecăm la un drum greu.

Nu ne-am desprins de o formațiune politică pentru a ne duce la putere. Noi am luat decizia știind că ne ducem în opozitie. Vom face o opoziție intensă și vom prezenta soluțiile. Încă nu ne-am constituit și au fost deja câteva voturi la care ne-am opus. Ne-am opus la proiectul de lege privind comunicațiile, au introdus pe ușa din spate legi care nu respectă Constituția. Vorbim despre decriptarea mesajelor de pe rețelele de socializare. Vom deveni din ce în ce mai limpezi, mai clari în a ne susține punctul de vedere. Astăzi vom semna actul constitutiv si luni vom depune cererea la Tribunalul București. Am decis ca inițiatorii să fie parlamentarii pentru că, dacă am fi inițiat cu toți cei care vor să susțină, ar fi fost dificil din punct de vedere procedural. Obiectivul nostru este să avem cel puțin 25.000 de membri, vrem să construim până la sfârșitul organizații în cel puțin 50% din localitățile României. Încă odată, le mulțumesc colegilor mei care sunt alături de mine și cu care încep să contruiesc o forță politică onestă și de caracter. Împreună am pornit pe un drum care pare greu dar un drum care va da României voie să existe un echilibru între forțele de dreapta și strânga. a conchis fostul președinte PNL care a pierdut alegerile în favoarea lui Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *