Prima pagină » National » Ludovic Orban, anunţ şoc pentru români! Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi plătit
Ludovic Orban, anunţ şoc pentru români! Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi plătit

Ludovic Orban, anunţ şoc pentru români! Vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi plătit

24 mai 2021, 15:30,
George Cristian, în National

Ludovic Orban pare că a organizat o conferinţă de presă cu scopul de a stârni reacţii negative la adresa lui. După ce, în prealabil a anunţat faptul că alocaţiile copiilor nu vor fi mărite în 2021, fostul premier şi liderul PNL a menţionat că românii ar putea plăti pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Acesta a anunţat că după ce va fi atinsă imunizarea de turmă ar putea apărea un mecanism prin care se va asigura vaccinare gratuită, împotriva COVID-19, doar a persoanelor care se află în categoria de risc.

Ludovic Orban a anunţat faptul că vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi făcut contracost

Într-o declaraţie publică, Ludovic Orban a menţionat faptul că după ce se va ajunge la imunitatea colectivă, vaccinul împotriva COVID-19 ar putea fi făcut contracost. Vorbim despre faptul că, de gratuitate ar putea beneficia doar persoanele care se află în categoria de risc.

„Și așa… noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, spune Ludovic Orban, conform Mediafax.

Alocațiile copiilor nu vor fi mărite în 2021

În altă ordine de idei, președintele PNL, Ludovic Orban a anunțat faptul că alocațiile copiilor nu vor fi mărite în acest an. Asta deși sevorbea despre o creștere de 20% a alocațiilor copiilor. Președintele PNL a anunțat faptul că nu există resurse în acest sens și că, cel mai proabil, alocațiile vor fi mărite anul viitor.

„Hai să fim cinstiţi, nu exista resurse ca să ne mai permitem încă o creşterea a alocaţiei în acest an, dacă vrem să putem să le mai creştem şi la anul. Noi susţinem că alocaţiile să nu mai crească în 1 iulie, ci de la anul”, a spus Orban.

Anunțul făcut de președintele Ludovic Orban vine într-un context dificil pentru autorități

 

Anunțul făcut de Ludovic Orban vine în contextul în care, în ultimele săptămâni, în România, campania de vaccinare a început să bată pasul pe loc. Vorbim despre o descreștere a intenției de vaccinare iar acest lucru a pus autoritățile într-o postură dificilă. Florin Cîțu anunțase faptul că pe data de 1 iunie, la nivel de țară, ar trebui să existe 5 milioane de persoane vaccinate. Totuși, datele de la această oră arată faptul că cifra nu ar urma a fi atinsă.

În altă ordine de idei, premierul a anunțat o mobilizare generală și i-a convocat pe toți prefecții României pentru o ședință în care se va discuta despre încetinirea campaniei de vaccinare din ultima perioadă din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *