Prima pagină » Actualitate » Ludovic Orban a avut o reacţie nervoasă în Parlamentul României legată de moţiunea de cenzură
Ludovic Orban a avut o reacţie nervoasă în Parlamentul României legată de moţiunea de cenzură

Ludovic Orban a avut o reacţie nervoasă în Parlamentul României legată de moţiunea de cenzură

20 aug. 2020, 13:36,
George Cristian în Actualitate

Ludovic Orban a avut o reacţie nervoasă în Parlamentul României după ce s-a citit moţiunea de cenzură. Premierul a lansat un atac la adresa la PSD.

Ludovic Orban, reacţie nervoasă la adresa adresa PSD în Parlamentul României

Imediat după citirea moţiunii de cenzură, premierul Ludovic Orban a avut o reacţie dura la adresa PSD-ului. Conform declaraţiei făcute de premier, este total fals ceea ce scrie în moţiunea PSD. Premierul considera că nu PSD-ul nu poate să scrie într-o moţiune faptul că Guvernul ar fi luat bani de la investiţiile pe apă şi canal.

În altă ordine de idei, Orban crede că nu este oportună o moţiune de cenzură în contextul pandemic pe are îl traversează România.

„Nu le este rușine, baronilor PSD, să scrie așa ceva într-o moțiune de cenzură, că am luat bani de la investițiile pe apă și canal, în condițiile în care nu au fost în stare să semneze contractul de finanțare?! (…) Mă lăsați să termin!? Este o minciună gogonată de la cap la coadă, iar ideea de a depune o moțiune de cenzură în situația în care se află România arată iresponsabilitate, o sfidare a interesului fundamental pe care îl are România astăzi. Cum să lași țara fără guvern, când ne luptăm cu pandemia, ne confruntăm cu criză economică și trebuie să implementăm planul de relansare economică? Noi trebuie să pregătim anul școlar.

Noi trebuie să pregătim programul prin care să putem accesa facilitate de reziliență și recuperare. Noi trebuie să negociem acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul care este alocat României pe 2021-2027, ca să nu mai vorbesc despre celelalte probleme. Să depui o moțiune de cenzură înainte de alegerile parlamentare arată aventurism politic, arată că acest partid nu a învățat nimic”, a spus Ludovic Orban, în Parlament.

Moţiunea de cenura a fost citită joi în parlament

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit astăzi într-o şedinţă extraordinară, şedinţa în care a fost citită moţiunea de cenzură în Parlament s-a desfăşurat la ora 12.00.

Marcel Ciolacu considera că s-a ajuns prea departe

Liderul interimar al PSD susţine că Guvernul Orban trebuie dat jos pentru că s-a ajuns prea departe. Aceste crede că devalizarea bugetului de stat a fost prima preocupare a liberalilor atunci când au pus mâna pe putere. În altă ordine de idei, Ciolacu considera că un alt motiv pentru care liberalii au pierdut credibilitatea este acela că, pe perioada stării de urgenţă, şi nu numai, au luat măsuri contradictorii referitoare la interdicţiile impuse de romani.

”Conform Constituţiei, avem 5 zile pentru a se citi moţiunea, lucru pe care o să îl facem joi, respectiv mâine, iar după trei zile Biroul Permanent reunit va stabili ziua votului. Am văzut că este o nouă temă, dacă va ataca Guvernul ca şi conflict între instituţii, să vedem dacă face Guvernul acest lucru şi, în funcţie de acest lucru, să stabilim şi data votului. Se poate discuta moţiunea, dar în comparaţie cu preşedintele României şi primul ministru, eu respect deciziile CCR. Este o putere în stat şi astfel de decizii nu se comentează, se pun în aplicare. Am discutat cu colegii mei şi a rămas că vineri ne vom întruni din nou şi vom decide politic cum este cel mai bine. Există şi această variantă, există şi varianta de a merge la vot cât mai repede”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, miercuri seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *