Prima pagină » International » Ludmila Vizdoagă a mers 1300 de kilometri din Coreea de Sud până în Japonia pentru a vota
Ludmila Vizdoagă a mers 1300 de kilometri din Coreea de Sud până în Japonia pentru a vota

Ludmila Vizdoagă a mers 1300 de kilometri din Coreea de Sud până în Japonia pentru a vota

20 oct. 2024, 10:21, 2 ,
Redacția BZI în International

Prima secţie de votare, cu ocazia scrutinului din Republica Moldova, a fost deschisă la Tokyo, Japonia. Ludmila Vizdoagă, stabilită de 19 ani în diasporă, a devenit prima cetăţeană moldoveancă care a votat.

Ea a călătorit 1300 de kilometri din Coreea de Sud până în Japonia pentru a-şi exercita dreptul de vot, informează newsmaker.md.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a anunţat, duminică dimineaţă, că prima secţie de votare a fost deschisă la Tokyo, Japonia.

Prima moldoveancă care a votat în aceste alegeri este Ludmila Vizdoagă

Iar prima moldoveancă care a votat în aceste alegeri este Ludmila Vizdoagă, stabilită în diasporă de 19 ani, care a călătorit 1300 de km din Republica Coreea în Japonia, ca să-şi exercite datoria de cetăţean.

Ambasada Republicii Moldova în Japonia a anunţat „start vot în Tokyo” în jurul orei 02:00 (ora Moldovei).Japonia este înainte cu 6 ore faţă de Republica Moldova. Ambasada a declarat că prima secţie de votare a fost deschisă cu intonarea imnului de stat.

Ludmila Vizdoagă, prima moldoveancă care a votat în aceste alegeri, a călătorit 1300 km din Daejeon, oraşul unde este stabilită până la Seul şi de acolo la Tokyo, pentru a-şi face datoria de cetăţean. Ea a spus că s-a născut în raionul Anenii Noi, în satul Teliţa.

„Locuiesc în Coreea de Sud de 19 ani. (…) Astăzi am hotărât să vin din Coreea de Sud aici, în Japonia – la Tokyo, să-mi exprim şi eu dorinţa şi speranţa că ţara noastră va continua acest drum frumos spre dezvoltare, spre progres, spre o viaţă mai frumoasă. (…) Suntem cu inima spre Moldova”, a comunicat Ludmila Vizdoagă.

Maia Sandu este mare favorită pentru a intra în turul doi

Cetățenii Republicii Moldova votează duminică în primul tur al alegerilor prezidențiale și într-un referendum privind aderarea la UE, într-un moment crucial pentru viitorul țării și într-un context tensionat, al conflictului dintre Rusia și Occident și al războiului din Ucraina.

Maia Sandu este mare favorită pentru a intra în turul doi de scrutin, potrivit sondajelor, dar există semne de întrebare privind soarta referendumului, scriu Reuters și AFP.

Comentarii
  • Puțin și rușii au alta părere !, la fel și aia de la WEF care se mai adună pe la Davos !
    Acum să vedem ce le iese la poker !, populimea ca întodeauna nu contează ce votează

  • TIRFA JEGOASA!

    Tirfa asta a fugit din tara si locuieste in Asia si voteaza EXACT pentru politicile care au saracit si vor saraci si mai mult Moldova!
    TOATE tarile fost comuniste care au intrat in UE o duc acum mai prost decat in comunism. Singurele lucruri pe care UE le aduce sunt paradele LGBT si imigranti din lumea a treia. Cine are nevoie de asa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024