Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Lucruri pe care trebuie sa le stii despre testele de sarcina
Lucruri pe care trebuie sa le stii despre testele de sarcina

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre testele de sarcina

26 iun. 2017, 15:23,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:74593;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Cand ai la dispozitie atat de multe produse din care sa alegi, de la zeci de branduri si tipuri de teste, probabil ca te intrebi de fiecare data care este cel mai bun si pe care sa-l alegi. Dar care este dintre ele? Cum ar trebui sa testezi pentru cele mai bune rezultate? Si cum funcsioneaza aceste teste? Descopera mai jos cateva raspunsuri la aceste intrebari.
Toate masoara acelasi lucru
Poate ca exista pe piata sute de teste de sarcina diferite, dar toate testele de urina masoara acelasi lucru. Este vorba despre un hormon numit gonadotropina umana corionica, prescurtat la nivel international ca HCG. HCG este prezent in organism chiar daca nu esti insarcinata, dar odata ce o sarcina este instalata, nivelul hormonului incepe sa creasca in sange si in urina. Iar cand ajunge la un nivel de 25 de Unitati Internationale (IU), testul va avea rezultat pozitiv.
Foloseste testul dimineata
Te-ai intrebat de ce instructiunile de pe testele de sarcina recomanda sa le efectuezi dimineata? Motivul este acela ca dupa cateva ore de somn, este posibil ca HCG sa creasca, fiind acumulat in vezica urinara. Urina este mai concentrata, nivelul hormonului HCG este mai mare si sunt sanse mai mari sa obtii un rezultat pozitiv daca esti insarcinata. Dar testele din prezent sunt mult mai performante decat erau in urma cu zece ani, reusind sa detecteze corect nivelul HCG chiar daca nu faci testul dimineata. Dar pentru cele mai bune rezultate este de preferat sa faci testul dimineata.
Testele scumpe nu sunt neaparat mai exacte
Avem tendinta de a crede ca un lucru este mai bun daca este mai scump.
Intre un test banda ieftin si unul digital foarte scump nu exista de fapt o diferenta in afara de cea a aspectului. Toate testele masoara nivelul HCG din urina, care trebuie sa fie mai mare de 25mlU/ml de HCG pentru a obtine un rezultat pozitiv. Desi unele teste pot avea o sensibilitate mai mare, masurand un nivel de 10 IU, acestea iti pot da rezultate fals pozitive din moment ce o cantitate mica de HCG exista in mod normal in organism si in urina.
Medicul tau iti va face un alt tip de test
Toate testele de sarcina sunt calitative, ceea ce inseamna ca detecteaza prezenta HCG in sange dupa ce a atins nivelul de 25mlU/ml. Dar mai exista si teste de sarcina catitative, care masoara nivelul HCG din sange. In cazul femeilor care prezinta risc de avort spontan sau alte complicatii ase sarcinii, medicii recomanda de obicei un test cantitativ pentru a observa daca nivelul HCG creste pe masura ce sarcina evolueaza. Nivelul HCG ar trebui sa dubleze la fiecare 48 de ore in cazul unei sarcini normale. Cand ajunge la nivelu, de 1800, sarcina poate fi vizibila la ecograf, iar cand HCG ajunge la un nivel de 2500 pot fi auzite bataile inimii.
Rezultatele testului pot fi afectate de starea ta de sanatate
Unele medicamente, in special cele pentru fertilitate, contin HCG care poate creste nivelul acestui hormon in urina suficient de mult pentru a obtine un rezultat fals pozitiv. De asemenea, alte cazuri rare in care se poate obtine un rezultat fals pozitiv sunt tulburari ale glandei pituitare sau tumori ale celulelor germinale din ovare, care pot determina cresterea nivelului HCG din urina.
sursa: eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *