Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Lucruri la fel de murdare ca barele de la metrou
Lucruri la fel de murdare ca barele de la metrou

Lucruri la fel de murdare ca barele de la metrou

26 nov. 2020, 10:54,
în Sanatate

Barele de metrou sunt adesea considerate simbolul lucrurilor murdare. Ne putem imagina toate mâinile murdare care s-au atins de ele fără să fi fost spălate. Ne imaginăm apoi toți germenii patogeni și murdăria care cutreieră aceste suprafațe. S-a constatat că există peste 100 de colonii de bacterii sau drojdii pe o suprafață de 33,18 cm² de bare de metrou. Cu toate acestea, unele obiecte pe care le folosim în fiecare zi nu stau mai bine. Iată 7 lucruri la fel de murdare ca barele de la metrou!

Buretele de bucătărie este unul dintre obiectele foarte murdare

Dacă păstrați bureții mai mult de două săptămâni, depășiți deja timpul maxim recomandat! Poate că, stiind că există între 25 și 54 de miliarde de germeni pe centimetru pătrat de burete, te va face să nu ii păstrezi prea mult timp. Pe lângă schimbarea lor foarte regulată, ar trebui să evitați utilizarea bureților pentru orice: vase, curățarea aragazului.

Telecomanda

290 de microorganisme potențial patogene se afla pe fiecare cm² de telecomandă! Din acest motiv, cercetătorii consideră că acest cuib de bacterii este de 20 de ori mai murdar decât vasul de toaletă. Pentru a o curăța, creați-vă propriile șervețele pentru a șterge și dezinfecta acest obiect. Se pot folosi și pe mânerele ușilor etc. Pentru a face acest lucru, amestecați oțet și părțile egale de apă filtrată sau fiartă într-un borcan etanș. Apoi adăugați 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai și înmuiați cârpe din microfibră înăuntru.

Lucruri la fel de murdare ca barele de la metrou: capul de duș

Un studiu științific a arătat că capetele de duș sunt focarele micobacteriilor non-tuberculoase. Aceste micobacterii pot provoca infecții pulmonare, cutanate și limfatice, în special la persoanele imunodeprimate. Pentru a-l curăța, lăsați-l să se înmoaie câteva ore într-o pungă de plastic care conține oțet alb. Acest lucru îl va detartra și îl va curăța bine.

Telefonul mobil, printre cele mai murdare obiecte

Sunteți unul dintre acei oameni care îl iau peste tot inclusiv la toaleta? Telefonul poate adăposti până la 7.000 de tipuri de bacterii. Ca atare, conține de 18 ori mai multe decât vasul de toaletă. Nu e de mirare, când știi că este manipulat și așezat constant peste tot. Aceleași bacterii se găsesc apoi pe mâinile noastre, pe blatul bucătăriei unde este așezat etc. Un virus poate supraviețui și ore în șir pe această suprafață netedă. Pentru a curăța telefonul, evitati alcoolul metilic care arde componentele sale în favoarea alcoolului simplu de uz casnic sau a alcoolului izopropilic.

Termos sau sticle de apă

Termosul sau sticlele de apă prezintă până la 900.000 de bacterii pe cm²! Pentru a le curăța și dezodoriza, turnați in acestea un amestec de oțet alb și săpun timp de 24 de ore. Apoi clătiți bine cu apă foarte fierbinte. Dacă termosul este foarte murdar, se toarnă in el orez cu puțină apă cu săpun și se agită. Apoi, curățați cu oțet și lichid de spălat vase.

Lucruri la fel de murdare ca barele de la metrou: tastatura computerului

Lucrați regulat pe computer? Stiți că tastatura are de 400 de ori mai mulți germeni decât vasul de toaletă! La fel ca toate obiectele pe care le manipulați cu mâinile, este, prin urmare, foarte murdara. Puteți opțional aspira tastatura pentru a îndepărta firimiturile și praful. Apoi faceți o primă curățare cu o cârpă înmuiată în apă distilată, apoi cu alcool 70°C. Dacă nu prea aveți nevoie de tastatură, puteți să o deconectați și să o puneți în mașina de spălat vase! Lăsați-o să se usuce complet înainte de a o conecta din nou.

Alte obiecte murdare la care nu ne gândim

Frigiderul este un aparat în care diferențele de temperatură ajută bacteriile să prolifereze. De exemplu, în sertarul pentru legume veți găsi de 750 de ori doza maximă de bacterii!

Bancnotele contin 26.000 de bacterii, inclusiv viruși care pot supraviețui mai mult de 2 săptămâni. Prin urmare, există riscul de contaminare. Pe meniurile restaurantelor care nu sunt dezinfectate corespunzător, germenii pot rămâne activi timp de 18 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`