Prima pagină » Local » Lucrările pentru noul terminal de la Aeroportul Iași încep luna aceasta. Aerogara continuă să se dezvolte

Lucrările pentru noul terminal de la Aeroportul Iași încep luna aceasta. Aerogara continuă să se dezvolte

03 sept. 2022, 02:00, 5 ,
Andreea Andrei, în Local

Construcția noului terminal de la Aeroportul Iași este în termenul normal și se caută noi legături externe ca dovadă a faptului că aerogara ieșeană este într-o continuă dezvoltare. Turkish Airlines este compania aeriană cu care se discută o colaborare

În acest an, Aeroportul Internațional Iași a fost într-o continuă dezvoltare. În luna august 2022 s-a atins numărul de 1 milion de pasageri ce au tranzitat aerogara, iar lucrările pentru noul terminal sunt în grafic, dând speranțe că acesta va fi gata la timp. Se caută legături cât mai avantajoase, Turkish Airlines fiind ultima companie cu care s-au purtat discuții.

Aeroportul Internațional Iași, într-o continuă dezvoltare

Se caută constant să se aducă noi companii cu care ieșenii, dar nu numai, să călătorească în destinațiile de interes. Ultimul dialog important pe această temă a fost pentru curse directe din Iași către Istanbul, capitala Turciei. Romeo Vatră este optimist, dorind ca pe viitor să existe o colaborare a Aeroportului Iași cu Turkish Airlines.

„Am prezentat companiei Turkish Airlines o radiografie a regiunii și aeroportului nostru, cu date concrete care pledează pentru deschiderea unei rute directe Iași – Istanbul. Prezența noastră aici reprezintă o dovada a interesului crescut al companiei aeriene pentru orașul și județul nostru, fiind invitate doar 25 de aeroporturi din Europa care nu au conexiune directă cu Istanbul. Sunt optimist că am făcut un prim pas pentru o viitoare colaborare fructuoasă cu Turkish Airlines”, transmite directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatră.

Acesta a fost prezent la Regional Airports Workshop în Istanbul, la invitația İGA İstanbul Airport.

Progrese pentru construcția noului terminal

La începutul lunii mai 2022 s-a semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție a Terminalului 4 de la Aeroportul Internațional Iași. Dat fiind că termenul de finalizare a lucrărilor este de doar 16 luni, se fac eforturi pentru a nu se îngreuna cursul firesc al celor ce țin de birocrație.

„S-au făcut eforturi mari din partea proiectantului și echipei de proiect din cadrul IAȘI Airport pentru a finaliza documentațiile și a obține avizele necesare pentru noul terminal T4. Vineri, am obținut și ultimul aviz, cel de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, de altfel și cel mai important. Drept urmare, am semnat cererea pentru obținerea autorizației de construcție. Suntem în grafic și nădăjduiesc ca în septembrie să începem lucrările la noul terminal. Lucrările de demolare a vechii clădiri a Aviației Utilitare se apropie de final, se lucrează în paralel la organizarea de șantier și devierea rețelelor de utilități”, completează Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului Internațional Iași.

Investiția pentru Terminalul 4 este în valoare de 66 de milioane de euro la care se mai adaugă încă 1 milion de euro pentru serviciile de supraveghere a șantierului.

Amintim că la Aeroportul Internațional Iași s-a atins numărul de 1 milion de pasageri care au tranzitat aerogara, dovedind că încă un terminal ar fi util pentru cel de-al doilea aeroport din țară ca număr de pasageri, cu tot cu multitudinea de zboruri anulate de la diverse companii aeriene.

Cu toate problemele care, de multe ori, sunt ale companiilor colaboratoare, Aeroportul Iași este într-o continuă dezvoltare, căutând o extindere reală, atât fizică, cât și a colaborărilor cu diverse companii internaționale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *