Prima pagină » Local » Lucrările pentru modernizarea drumului județean DJ 201C continuă în ritm alert! Proiectul valorează peste 15 milioane de lei – FOTO

Lucrările pentru modernizarea drumului județean DJ 201C continuă în ritm alert! Proiectul valorează peste 15 milioane de lei – FOTO

21 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Lucrările privind modernizarea drumului județean DJ 201C continuă în ritm alert. Finanțarea a fost obținută prin PNI

Proiectul modernizării drumului județean DJ 201C merge pe linie dreaptă. Este vorba despre tronsonul de la limita județului Neamț – Răchițeni – intersecție DN 28, care conectează județele Iași și Neamț prin comuna Răchițeni.

Continuă lucrările pentru modernizarea drumului județean DJ201C în ritm alert

Consiliul Județean Iași a obținut 140.000.000 de lei, prin PNI „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a cinci drumuri județene pe o lungime totală de 60 de kilometri. Investițiile vizează modernizarea drumului judeţean DJ 201C: lim. județ Neamț – Răchiteni – intersecție DN28, km. 10+500 – 16+350, modernizarea drumului județean DJ 249: Hermeziu – Vladomira, KM 5+600 –8+800, modernizarea drumului județean DJ 249 D: Intersecție DJ 249 E – Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești – Intersecție DJ 244 F, km. 7+660 – 36+329, modernizarea drumului judeţean DJ 282 B: Intersecție din DN 24 C – Bivolari – Traian – Spineni – Intersecție cu DJ 282 F, km. 0+000 – 12+918, modernizarea drumului județean DJ 282 A: Popricani – Larga Jijia, km. 0+000 – 10+400. În ceea ce privește drumul de aproximativ 5 kilometri, care face legătura dintre județul Neamț și județul Iași, are o valoare de 15,5 milioane de lei.

„Am obținut finanțare guvernamentală, prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», pentru modernizarea acestui drum strategic. Investim 15,5 milioane de lei pentru a îmbunătăți condițiile de circulație pentru aproximativ 3.000 de locuitori din comuna Răchiteni, dar și pentru toți participanții la trafic, totodată creând și mai multe oportunități pentru comună. Așa cum am promis, Consiliul Județean Iași – Iași County Council are un parteneriat cu fiecare administrație locală, astfel încât să nu lăsăm în urmă nicio comunitate și să creăm condiții egale pentru toți ieșenii”, a menționat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Consiliul Județean Iași cheltuie peste 2 milioane de lei pentru achiziționarea materialelor specifice cabinetelor școlare

Procedura de licitație a fost lansată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe data de 13 iunie 2024, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până pe 29 iulie 2024, ora 15.00. Tipul procedurii este licitație deschisă, iar contractul valorează 2.018.102 lei, fără TVA, și are ca obiectiv „Furnizare materiale specifice pentru cabinetele școlare în cadrul proiectului – Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din 9 localități conexe din județul Iași”. Licitația este împărțită în trei loturi. Primul se referă la furnizarea materialelor didactice și pedagogice pentru cabinetele de consiliere psihopedagogice și terapii specifice, cu o valoare de 1.143.057 de lei, fără TVA.

Al doilea lot vizează furnizarea materialelor didactice și pedagogice în cabinetele multidisciplinare, cu o valoare de 823.794 de lei, fără TVA, iar al treilea lot are ca obiectiv furnizarea materialelor didactice și pedagogice pentru cabinetele cu activități extrașcolare, cu o prevedere bugetară de 51.250 de lei.

„Pentru a reduce decalajele în învățare, pentru a facilita aplicarea unor metode şi tehnici de predare moderne și favorabile incluziunii, pentru a asigura sănătatea și pentru a ridica moralul elevilor și cadrelor didactice, prezentul proiect urmărește asigurarea dotărilor (atât hardware cât şi software) necesare pentru dezvoltarea competențelor digitale, asigurarea spațiilor și a dotărilor cu mobilier adecvat și materiale didactice moderne (inclusiv a laboratoarelor de specialitate, a cabinetelor didactice și de specialitate și a atelierelor de practică), pentru 108 unități de învățământ preuniversitar/unități conexe din județul Iași”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Continuă lucrările pentru modernizarea drumului județean DJ 201C în ritm alert. Proiectul are o valoare de 15,5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *