Prima pagină » Local » Lucrările pentru linia de tramvai din Dancu se apropie de final! Până la sfârșitul lui 2022 se va recepționa lucrarea de reabilitare și modernizare – GALERIE FOTO

Lucrările pentru linia de tramvai din Dancu se apropie de final! Până la sfârșitul lui 2022 se va recepționa lucrarea de reabilitare și modernizare – GALERIE FOTO

25 aug. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Primăria Municipiului Iași a anunțat că lucrările pentru linia de tramvai din Dancu, împreună cu modernizarea infrastructurii rutiere de pe strada Aurel Vlaicu, reabilitarea rondului de tramvai din Dancu și a străzilor adiacente se apropie de finalizare

Una dintre cele mai ample lucrări ce țin de infrastructura rutieră a orașului Iași se apropie de finalizare. Primăria Municipiului Iași a anunțat că se lucrează din plin ca lucrările pentru linia de tramvai din Dancu și cele pentru infrastructură rutieră să fie finalizate cât mai curând.

Lucrările pentru linia de tramvai din Dancu se apropie de final

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au anunțat că lucrările de reabilitare pentru întreg traseul liniei de tramvai spre Dancu se apropie de final. Șantierul de reabilitare și modernizare a liniei de tramvai a început în iulie 2020. Reprezentanții primăriei ieșene confirmă că data de recepție a șantierului va fi până la finalul anului, dar acest aspect este condiționat de schimbările meteorologice.

„Depinde foarte mult de vreme, dacă sunt precipitații, nu avem cum să lucrăm. Dar mai mult ca sigur vor fi finalizate până la finalul anului 2022”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Pentru reabilitarea totală a liniei de tramvai, pe lângă fondurile europene, a mai fost nevoie de o investiție de 13.779.819,32 de lei de la bugetul local pentru reabilitarea rondului din Dancu. Această parte a lucrării a constituit reabilitarea căii de rulare a tramvaielor pe o distanță de 650 de metri de cale simplă de rulare, din care 225 de metri de cale dublă de rulare în aliniament și 200 de metri în Rondul Dancu, precum și înlocuirea stâlpilor de susținere fir-contact și înlocuire fir-contact. Finanțarea europeană a fost în valoare totală de 104.022.631,88 de lei și include modernizarea a 2.460 de metri de cale dublă de rulare între intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu și limita intravilanului Municipiului Iași, construirea a opt stații de transport public, reabilitarea podului Ciurchi II, reabilitarea trotuarelor și a spațiilor verzi, precum și achiziționarea a patru tramvaie ultramoderne Bozankaya.

Va fi finalizată și Strada Aurel Vlaicu

Reprezentanții municipalității au transmis faptul că și celelalte părți din zonă care se află în șantier de reabilitare vor fi finalizate în curând.

„Ne apropiem de finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Aurel Vlaicu, între intersecția cu străzile Ion Creangă și Ignat și limita administrativă a Municipiului Iași. Investiția este finanțată tot de la bugetul local și are o valoare de 11.670.772,60 de lei. Modernizarea străzii Aurel Vlaicu a fost împărțită în două etape/tronsoane: tronsonul I, cu linie de tramvai, având o lungime de 2.367 de metri și o lățime între 11,6 și 14 metri, respectiv tronsonul II, fără linie de tramvai, având o lungime de 538 de metri și o lățime între 9 și 11 metri pe care este amplasat și podul Aurel Vlaicu, obiectiv demolat și reconstruit în cadrul aceluiași contract”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Lucrările pentru linia de tramvai din Dancu se apropie de final. Până la sfârșitul anului 2022 se va recepționa lucrarea de reabilitare și modernizare a întregii linii de tramvai ce duce spre Dancu, precum și a infrastructurii rutiere adiacente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *