Prima pagină » Local » Lucrările de modernizare a parcului din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” continuă. Iată cum arată – FOTO

Lucrările de modernizare a parcului din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” continuă. Iată cum arată – FOTO

19 iun. 2024, 15:03,
BZI.ro, în Local

Lucrările de modernizare a parcului din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” continuă. Terenul amenajat are o suprafață de circa 9.700 de metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta peste 7.000 de metri pătrați.

„După îndelungata pauză impusă de cercetările arheologice, lucrările de modernizare a parcului din fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri” continuă acum în ritm normal!
Lucrările continuă în etape și, așa cum am anunțat, vestigiile valoroase sunt conservate, iar mare parte din vegetaţia existentă, cea matură și valoroasă, se va regăsi pe acelaşi amplasament.
Proiectul nostru constă în amenajarea, sistematizarea și refuncționalizarea zonei ca un spațiu cultural, cu elemente de mobilier urban, realizarea de elemente noi (teatru de vară în aer liber, foișor, panou pentru expoziții, fântână interactivă, fântâni cu cascadă, fântâni de apă potabilă, gradenă circulară, toalete ecologice cu autocurățare), amenajarea de spații verzi, alei pietonale, sistem de iluminat modern etc.
Terenul amenajat are o suprafață de circa 9.700 de metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta peste 7.000 de metri pătrați”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • Cu zidurile vechi găsite la săpături ce faceți, le conservați și nu mai construiți nimic pentru că s-au găsit ”hrube”? Dacă vreți să progresați luați exemplu de la Pallas, beton peste și gata cu arheologia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iunie 2024
29 iunie 2024