Prima pagină » Local » Lucrările de modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 13, din Tătărași, au fost finalizate. Proiectul a beneficiat de fonduri europene

Lucrările de modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 13, din Tătărași, au fost finalizate. Proiectul a beneficiat de fonduri europene

16 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 13, din cartierul Tătărași, au fost finalizate. Clădirea are o suprafață de 1.600 de metri pătrați, iar activitatea instituției de învățământ va fi reluată

Primăria Municipiului Iași a anunțat, recent, reluarea activității de Grădiniței cu Program Prelungit numărul 13, din cartierul Tătărași. Clădirea a beneficiat de un program de reabilitare și modernizare finanțat prin fonduri europene.

Lucrările de modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 13 au fost finalizate

Mihai Chirica, edilul Iașului, a anunțat reluarea activității de la Grădiniței cu Program Prelungit numărul 13. Clădirea are o suprafață de 1.600 de metri pătrați și include opt săli de clasă cu o capacitate de 200 de copii, o sală de mese, patru grupuri sanitare pentru copii, patru grupuri sanitare pentru personal, blocul alimentar, săli pentru activitățile opționale și educative și spălătorie.

„Reluăm activitatea la Grădinița PP 13, din Tătărași! Înființată în anul 1970, Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 are o suprafață de aproape 1.600 de metri pătrați şi cuprinde opt săli de grupă cu o capacitate pentru 200 de copii, sală de mese, patru grupuri sanitare pentru copii, patru grupuri sanitare pentru personal, două cabinete sanitare, două săli pentru activităţile opţionale şi educative, blocul alimentar (bucătărie, magazii de alimente şi zarzavaturi) și spălătorie. Proiectul «Reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit, nr. 13, Iași» este finanțat cu fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Prin aceeași sursă de finanțare am construit o grădiniță nouă în Dacia – Grădinița «Sf. Stelian» (280 de locuri – 7.952.864,61 lei) și finalizăm una în Bucium (180 de locuri – 5.963.205,99 lei). În perioada lucrărilor, activitatea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 a fost mutată temporar în spațiul nou din Dacia. Intenția noastră este ca preșcolarii să se întoarcă în spațiul din Tătărași odată cu începerea noului an școlar”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Contractul de reabilitare a fost semnat în anul 2022

Contractul pentru executarea lucrărilor a fost semnat de primarul Iașului, Mihai Chirica, în cursul lunii septembrie a anului 2022, iar lucrările au fost executate de Demo-Idil Construct S.R.L. pentru o sumă de 8.301.241,50 lei, fără TVA. Valoarea totală a proiectului, care a fost finanțat cu fonduri europene, este de 11.030.249,75 lei.

Societatea Demo-Idil Construct S.R.L. este administrată de Ion Băietrău și are ca obiect de activitate lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Aceasta a fost înființată în anul 2014, iar în 2021 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 33 de milioane de lei și un profit declarat de peste 3,7 milioane de lei, cu 97 de angajați.

Edilul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat recent că lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 13, situată în cartierul Tătărași, au fost finalizate. Instituția își va relua activitatea. Amintim că, în perioada lucrărilor, activitatea grădiniței a fost relocată într-un spațiu din cartierul Dacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *