Prima pagină » Local » Lucrările de la pasarela Socola se amână pentru anul 2025! Proiectul așteaptă avizul de la Ministerul Transporturilor

Lucrările de la pasarela Socola se amână pentru anul 2025! Proiectul așteaptă avizul de la Ministerul Transporturilor

29 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Edilul Mihai Chirica a anunțat faptul că lucrările de la pasarela Socola vor începe de abia în anul 2025. Ministerul Transporturilor nu a emis avizul final, privind circulația de sub pasaj

În cadrul ședinței ordinare organizate în data de 28 iunie 2024, primarul Iașului, Mihai Chirica, a adus mai multe lămuriri cu privire la lucrările care vor fi executate în cadrul proiectului de modernizare a pasajului suprateran Socola. O arteră importantă din Iași, care face legătura cu zona Bucium, dar care are nevoie urgent de reparații capitale.

Lucrările de la pasarela Socola se amână până în anul 2025

Proiectul presupune modernizarea pasarelei Socola și are ca obiectiv reabilitarea pasajului și lărgirea carosabilului la cinci benzi de circulație. Două benzi de 3,5 metri lățime pe sensul Bucium – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime, însă va crește gabaritului și clasa de încărcare. Mihai Chirica a transmis faptul că lucrările efective pe pod vor fi demarate în anul 2025.

„Referitor la pasajul Bucium sau Socola, se lucrează acolo. Se lucrează la infrastructură. În acest an, nu o să-l desfacem. Așteptăm, în continuare, de la Ministerul Transporturilor avizul final privind circulația la sol, prin traversarea căii ferate. Proiectul a fost realizat, a fost predat de către Direcția Regională Infrastructură și așteptăm avizul final. Ne va costa aproximativ 7 milioane de lei acea investiție, inclusiv cu zonă de barieră automatizată. Între timp, constructorul a intrat la treabă, am început partea de infrastructură, nu o să scoatem grinzile, grinzile au fost evaluate, sunt date spre execuție. Anul viitor, o să desfacem tablierul complet și o să lucrăm fir cu fir, jumătate de pod cu jumătate de pod. Circulația fiind suplinită cu ceea ce vom construi dedesubt și, sigur, va rămâne o cale de circulație permanentă cu grija căilor ferate atunci când va fi nevoie”, a declarat edilul Iașului, Mihai Chirica.

Astfel, în momentul în care se va lucra pe podul din Bucium, se vor bloca două benzi, iar pe pasaj se va circula doar pe un singur sens, iar pe celălalt se va circula pe ruta alternativă, de lângă pasaj. Menționăm faptul că modernizarea pasajului suprateran Socola va fi realizată de Conest SA, în asociere cu Arcada Company SA. Proiectul valorează aproximativ 7 milioane de euro.

Iluminatul public din Iași va fi complet modernizat

În același sens, edilul a transmis faptul că în zona Bucium se efectuează lucrări la iluminatul stradal, însă acestea vor fi extinse în tot municipiul.

„În zona Bucium, se lucrează la iluminatul stradal, deja avem proiectul de extindere a rețelelor de iluminat pe tot municipiul Iași, cu o valoare, dacă nu greșesc, de vreo 70 de milioane de euro, care privește, de fapt, o modernizare completă a iluminatului public, reautomatizare și toate celelalte lucruri legate de acestea și sperăm să îl prindem pe fonduri europene. Sigur, fazat, în funcție de amplitudinea fondurilor pe care le putem atrage”, a mai spus Mihai Chirica

Edilul Mihai Chirica a anunțat faptul că lucrările de pe pasarela Socola vor începe de abia în anul 2025. Primăria Iași așteaptă ca Ministerul Transporturilor să emită avizul final, privind circulația de sub pasaj.

Comentarii
  • Mai intai cade si dupa reconstruim. Cum sa lesi o banda deschisa pe el? Peticim?

  • Lapusneanu Marcel

    Deci, primarul Chirica promite in nume propriu, dar nu are avizele stampilate si parafate. Mai departe trageti voi concluziile.

  • George Simion

    Pana in 2025 o sa cada podu ala si o sa va duceti la puscarie 20 de ani

  • e clar, pana nu-l da jos vreun seism nici ca vor incepe lucrarile la pasarela.

  • Bodea amicul lui Chirica

    binenteles articol editat, lucrarile „supraterane” vor incepe…
    se lucreaza la stalpi si pe dedesupt poza de saptamana asta nu gasiti aia e de 4 ani

  • 7 mil. de powli in cu. ru. l. autoarei art. 7 mil. ron sau 7 mil. € ???????

  • Pai asta e Chirica bravilor ce l-ati ales, ce va mira! Au asfaltat prin Bularga, cu interes ca acolo se face un ansamblu de locuinte, de restul il doare la spate!Si revenind la alegeri, nu stiu ce ati vazut la acest individ care nu a realizat nici 20% din cele promise acum 4 ani. Nu mai vorbesc ca la Parchete zac fara justificare atatea dosare ale lui.Aveti parcari cu plata buna, aveti gazon, aveti steag, traiti cu aceste realizari „imense”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *