Prima pagină » Economic Local » Lucrările de la garajul CTP din cartierul Tudor Vladimirescu sunt aproape de finalizare

Lucrările de la garajul CTP din cartierul Tudor Vladimirescu sunt aproape de finalizare

21 sept. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan în Economic Local

Garajul CTP din cartierul Tudor va funcționa la capacitate maximă din această toamnă. Lucrările de amenajare urmează să fie finalizate în cel mai scurt timp

Având în vedere că societatea și-a mărit considerabil flota de autobuze electrice în ultimii ani, era nevoie de o investiție și la garajul CTP din Tudor. Astfel, autoritățile locale au investit sume importante pentru a monta stații de încărcare pentru autobuzele electrice.

Garajul CTP din cartierul Tudor, aproape finalizat

În acest moment, companiile care se ocupă de lucrare fac ultimele verificări. În mare parte, totul a fost finalizat, însă mai trebuie să se facă branșamentul la rețeaua electrică. Cel mai probabil, în această toamnă, garajul va funcționa din nou la capacitate normală. În municipiul Iași circulă deja 20 de autobuze electrice de tipul Solaris, după ce primăria a primit o finanțare europeană de peste 65 de milioane de lei, iar încă 24 de autobuze urmează să fie introduse pe traseele CTP.

„Sunt în derulare niște proceduri între Delgaz Grid și constructor, furnizor de echipamente electrice și de măsură. Lucrările efective sunt terminate, doar că trebuie să mai facă branșamentul la rețea. Noi sperăm că în cel mai scurt timp vom putea funcționa la capacitate normală. Oricum țin legătura cu cei care se ocupă de lucrare tot timpul, pentru a fi la curent cu ce se întâmplă, iar în această toamnă să finalizăm totul”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Muzeul a rămas închis

 o poză cu muzeul CTP

Din cauza lucrărilor, muzeul CTP a fost închis, iar exponatele au rămas printre cutiile depozitate

Din păcate, muzeul CTP din Tudor s-a transformat într-un depozit, în acest moment încă sunt zeci de cutii printre exponate. Asociația Tramclub Iași se ocupă de activitatea muzeului, însă din cauza amenajărilor de la garaj nu a fost posibilă redeschiderea acestuia. Multe dintre piesele expuse au fost relocate și depozitate pentru a nu fi afectate, însă unele au fost lăsate de izbeliște printre cutii. Totuși, membrii asociației au fost ocupați, în această vară, cu tramvaiul măturătoare de pe Lăpușneanu, unde sute de curioși au venit să-l viziteze.

„Din păcate, anul acesta nu am mai reușit să deschidem muzeul din Tudor din cauza lucrărilor la garajul de acolo. Am sperat că prin luna iulie că o să fie totul gata și putem să ne reluăm și noi activitatea, însă acum sper că în această toamnă vom reuși să deschidem din nou porțile muzeului. Ne-am concentrat activitatea în alte zone ale orașului, doar ați văzut tramvaiul de pe Lăpușneanu. Suntem la curent cu situația din Tudor și în cazul în care ni se dă undă verde că putem să reluăm totul vom deschide muzeul, însă până atunci nu putem face nimic”, a precizat Silviu Stanciu, președintele asociației Tramclub Iași.

Lucrările de la garajul CTP din cartierul Tudor sunt aproape finalizate, iar, în această toamnă, autobuzele vor intra în programul normal de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024