Prima pagină » Local » Lucrările de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost reluate! Activitatea de pe șantier a fost sistată săptămâna trecută – FOTO

Lucrările de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost reluate! Activitatea de pe șantier a fost sistată săptămâna trecută – FOTO

28 mai 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Lucrările de amenajare a platformei betonate de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost reluate ieri, 27 mai 2024

Pe platforma betonată va fi construită clădirea modulară compusă din containere, ce va găzdui temporar activitatea din cadrul instituției de învățământ până ce lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic vor fi finalizate.

Lucrările de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost reluate

Primăria Iași a anunțat recent că lucrările de amenajare a platformei betonate pe care va fi construită școala modulară au fost reluate.

„Au fost reluate lucrările de amenajare a platformei betonate pe care va fi construită clădirea modulară compusă din containere, care va găzdui temporar activitatea didactică a Colegiul Pedagogic «Vasile Lupu»”, au transmis reprezentanții Primăriei Iași.

Activitatea de pe șantier a fost sistată săptămâna trecută, după ce echipele constructorului au descoperit, în urma săpăturilor, un depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial, iar terenul a fost asanat și securizat de specialiștii militari.

„În urma unei licitații cu fonduri de la bugetul local, organizate de Colegiul Pedagogic, lucrările pentru realizarea platformei betonate, a racordurilor la utilități și a unor construcții adiacente (scări, șarpante etc.) sunt executate, în cel mult o lună, de SC InBit SRL, pentru o sumă de 5.125.309,46 lei. Totodată, Colegiul Pedagogic a încheiat un acord-cadru cu SC Trident GSA SRL, pentru o sumă de 5.020.940,25 lei, asigurată tot din bugetul local, pentru închirierea a 157 de containere care vor forma o structură compusă din 33 săli de clasă, două laboratoare, o sală de gimnastică, cancelarie, patru grupuri sanitare pentru elevi, un grup sanitar pentru profesori, holuri de circulaţie, scări, accese etc.

După terminarea platformei betonate, SC Trident GSA SRL va trebui să furnizeze și să asambleze containerele în cel mult trei luni. Astfel, întreaga construire a școlii modulare de la Colegiul Pedagogic trebuie să dureze patru luni, astfel încât va putea fi folosită chiar de la 9 septembrie 2024, odată cu începutul viitorului an școlar 2024-2025”, au adăugat reprezentanții Primăriei Iași.

Lucrările pentru montarea modulelor de la Colegiul Pedagogic din Iași au scos la iveală un depozit de muniție

În urma săpăturilor pentru realizarea platformei unde vor fi montate containerele de la școala modulară, pe 13 mai 2023, au fost descoperite câteva proiectile. Muncitorii au anunțat autoritățile, iar în urma excavărilor au fost scoase la suprafață peste 300 de proiectile de diferite mărimi. Pirotehniștii au găsit, în prima zi, 289 de proiectile care au fost deja preluate și duse la un depozit, pentru a fi distruse ulterior. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat decizia să evacueze persoanele din clădirea din apropiere, accesul fiind strict interzis.

Lucrările de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași au fost reluate. În prezent, se lucrează la platforma betonată pe care va fi construită școala modulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024