Prima pagină » Local » Lucrări de igienizare la Iași, de Ziua Mondială a Apei: „Să păstrăm apele curate”

Lucrări de igienizare la Iași, de Ziua Mondială a Apei: „Să păstrăm apele curate”

23 mart. 2022, 00:01,
Maria Moldovanu în Local

Administrația Națională „Apele Române”, alături alte instituții ieșene, au organizat ieri, 22 martie 2022, o activitate de igienizare a râului Bahlui. Mesajul transmis c această ocazie a fost de responsabilitate față de mediul înconjurător și cu resursele de apă, de care încă dispune planeta.

Ziua de 22 martie a fost desemnată de către Conferința Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare drept Ziua Mondială a Apei. Cu această ocazie, se amintește opiniei publice despre problemele legate de nevoia ocrotirii cantitative și calitative a apelor, și de a scoate în evidență responsabilitățile și sarcinile celor care au anumite atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

Lucrări de salubrizare a râului Bahlui: „Să păstrăm apele curate”

De Ziua Mondială a Apei, Administrația Națională „Apele Române”, alături alte instituții ieșene, au decis să organizeze o activitate în care principala misiune a fost igienizarea râului Bahlui, și tot odată, s-a tras un semnal de alarmă către toate persoanele care poluează apele râului și fac din acesta un coș de gunoi imens, să înceteze.

„Să păstrăm apele curate! 22 Martie – Ziua Mondială a Apei. Am participat la o activitate de igienizare pe cursul de apă Bahlui, fiind în același timp un demers de conștientizare pentru cei care confundă cursurile de apă cu groapa de gunoi”, a fost mesajul transmis de organozatori.

La această misiune de responsabilizare și curățare a apelor Iașului s-au alăturat și Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași, Consiliul Județean Iași și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași.

Autoritățile îndeamnă să fim responsabili cu mediul

Cu ocazia acestei zile speciale, Gabriel Francisc Știka, directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, a declarat că apele subterane reprezintă una dintre cele mai importante rezerve de care oamenii încă mai dispun, și care trebuie protejată și prețuită.

„În fața unui viitor aflat sub incertitudinea schimbărilor climatice, apa subterană devine o rezervă strategică pe care trebuie să o respectăm ca o componentă dintr-un întreg din care facem și noi parte”, menționează Gabriel Francisc Știka, directorul Administrației Naționale Apele Române.

În prezent, apele subterane reprezintă cel mai mare rezervor de apă dulce din lume, care este principala sursă de alimentație a populației cu apă potabilă.

Ziua de 22 martie este o ocazie specială pentru a le aminti oamenilor să fie  cât mai responsabili cu mediul înconjurător și să aibă grijă de acesta.

„Pe 22 martie este Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Cu această ocazie încercăm să scoatem la suprafață ceea ce nu putem vedea: „Apa subterană: Să facem invizibilul vizibil! („Groundwater: Making Invisibile Visibile!”), adaugă șeful Administrațieo Națională „Apele Române”.

„Să păstrăm apele curate“, este un strigăt de ajutor către populație, un îndemn către cetățenii responsabili și o rugăminte către cei mai puțin responsabili de a ocroti lucrurile pe care încă le avem la îndemână, și de care încă dispunem, pentru un viitor mai sigur și o viață mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`